Arsenu Wengerju nikakor ne uspe utišati vse glasnejših kritikov. Foto: Reuters
Arsenu Wengerju nikakor ne uspe utišati vse glasnejših kritikov. Foto: Reuters
Mesut Özil
Iz govorice teles Arsenalovih nogometašev (na fotografiji Mesut Özil) v nedeljo na Anfieldu je bilo mogoče razbrati, da je v ekipi iz severnega Londona nekaj zelo narobe. Foto: Reuters

Nogometaši Arsenala niso najbolje začeli nove sezone Premier lige. V uvodnem krogu so sicer (s težavo) ugnali Leicester City (4:3), nato pa sta sledila dva poraza - oba v gosteh. Najprej je bil z 1:0 boljši Stoke City, sledil je še boleč poraz v derbiju 3. kroga proti Liverpoolu, ki so ga Londončani na Anfieldu izgubili s kar 4:0.

Menedžer topničarjev Arsene Wenger je že več let tarča kritik. Francoskemu strategu nikakor ne uspe svojih varovancev popeljati na zeleno vejo, navijače poleg slabih rezultatov skrbi tudi bleda igra. Številni so prepričani, da je Wenger "izgubil" slačilnico.

Wright: Wenger je glavni krivec
Mednje sodi tudi nekdanji Arsenalov as in eden najboljših napadalcev v zgodovini Premier lige Ian Wright. "Vse skupaj je prava mora. Kako nam ne uspe igralcev pripraviti, da bi igrali za nas? Wenger je tu glavni krivec," je dejal nekdanji odlični napadalec, ki je za Arsenal dosegel 128 zadetkov. "Odigrali smo tri tekme v prvenstvu in smo že v globoki krizi. Menim, da bi moral Wenger oditi? Da. Želim si, da odide, ker menim, da ne zmore več motivirati svojih varovancev. Oditi mora zaradi sebe in svoje prisebnosti," je nadaljeval in sklenil: "Kako naprej? Ta ekipa, ki jo imamo, za Wengerja ne igra že več let."

Sutton: Arsene je pokazal sebičnost
Wenger, ki je menedžer Arsenala že vse od leta 1996, se nikakor ne more otresti kritik, čeprav je v zadnjih štirih sezonah trikrat osvojil FA-pokal. Prav s tem si je na koncu rešil kožo, maja letos je pogodbo podaljšal še za dve leti. Napaka v očeh mnogih. "Wenger je kriv za vse. Vse je zavedel z uspehi v FA-pokalu. Navijače je očaral. Po mojem mnenju je s podpisom nove pogodbe pokazal svojo sebičnost. Zanima me, kaj o vsem tem pravijo tudi najbolj optimistični navijači! V prejšnji sezoni je bil Wenger nespoštljiv do vseh, moral bi oditi iz kluba. Jaz bi se ga znebil v tem trenutku. Znebil bi se ga že lani," je bil v komentarju oster še nekdanji napadalec Blackburna in angleške izbrane vrste Chris Sutton.

V naslednjem krogu Premier lige se bo Arsenal na Emiratesu doma pomeril z Bournemouthom, ki letos še ne pozna zmage. Na treh tekmah je prav tolikokrat izgubil.