Willian je s Chelseajem podpisal petletno pogodbo. Foto: EPA
Willian je s Chelseajem podpisal petletno pogodbo. Foto: EPA
Ante Rebić
Ante Rebić je iz RNK Splita prestopil v Fiorentino. Foto: EPA
Fenerbahče
Nogometaši Fenerbahčeja so bili izključeni z evropskih tekmovanj. Foto: EPA

Točni znesek odškodnine sicer še ni znan, a mediji so prepričani, da so Londončani za Brazilca odšteli od 35 do 40 milijonov evrov. 25-letnik je prejšnji teden poskrbel za pravo zmešnjavo, ko je bil že tik pred tem, da podpiše pogodbo s Tottenhamom, a se je zadnji hip v boj zanj vmešal Chelsea in ga speljal svojemu mestnemu tekmecu.

Willian uresničil sanje
"Zelo sem vesel, da sem tukaj. Sanjal sem o tem, da bom nekoč igral tukaj," je novinarjem dejal Willian in dodal: "Chelsea je eden najboljših klubov na svetu, povrhu vsega pa bom igral še za enega najboljših menedžerjev na svetu. Zelo se veselim prihodnosti." Chelsea je letos izdatno okrepil vezno linijo, v kateri lahko Jose Mourinho poleg Williana računa še na Juana Mato, Franka Lamparda, Oscarja, Edena Hazrda, Victorja Mosesa, Kevina De Bruyna in Andreja Schürrleja.

Rebić iz Splita v Firence
Fiorentina se je okrepila s hrvaškim reprezentantom do 21 let, Antejem Rebićem. Daniele Prade, športni direktor italijanskega prvoligaša iz Firenc, je potrdil, da se je z RNK Splitom dogovoril za prestop v vrednosti 4,5 milijona evrov. Rebić naj bi podpisal štiriletno pogodbo, na sezono naj bi prejel po 600 tisoč evrov.

Lamela postal član Tottenhama
Italijanski prvoligaš AS Roma je v sporočilu za javnost potrdil, da se je s Tottenhamom dogovoril za prestop argentinskega napadalca Erika Lamele, ki so si ga želeli v svoje vrste pripeljati številni evropski klubi, med drugim tudi Liverpool. Za 21-letnega Lamelo, ki je k Romi prišel iz River Plateja, so Londončani odšteli 30 milijonov evrov. Rimljani utegnejo prek posebnih klavzul v pogodbi zaslužiti še dodatnih 5 milijonov evrov.

Roma je Lamelo že nadomestila z Ademom Ljajićem, ki je klub z Olimpica iz Fiorentine okrepil za 11 milijonov evrov.

Fenerbahče izključen z evropskih tekmovanj
V sredo je odjeknila še ena večja novica v evropskem nogometnem prostoru: Fenerbahče je bil s pritožbo na prepoved igranja v evropskih tekmovanjih neuspešen, zato bo izpustil letošnjo Evropsko ligo, prav tako v evropskih tekmovanjih ne bo smel igrati tudi prihodnjo sezono, je odločilo arbitražno sodišče za šport v Lozani. Vodstveni organ Evropske nogometne zveze je Fenerbahče junija izključil z evropskih tekmovanj, potem ko je presodil, da so klubski uradniki klubu pomagali osvojiti naslov državnega prvaka leta 2011. Na odločitev so se pri Fenerbahčeju pritožili, a bodo morali, kot kaže, kazen dveh let prepovedi igranja v evropskih tekmovanjih prestati.