Jonathan Woodgate je takole dosegel odločilni zadetek. Foto: EPA
Jonathan Woodgate je takole dosegel odločilni zadetek. Foto: EPA
Didier Drogba
Mojstrovina Didierja Drogbaja ni bila dovolj, da bi Chelsea ubranil naslov. Foto: EPA

Varovanci trenerja Ramosa so imeli na začetku veliko pobudo. Odlično je branil vratar Petr Cech. Pascal Chimbonda je v 8. minuti zadel prečko. V 39. minuti so modri povedli, ko je prosti strel mojstrsko izvedel Didier Drogba. Tottenham je v nadaljevanju močno pritisnil. V 70. minuti je Wayne Bridge v kazenskem prostoru igral z roko. Sodnik Mark Halsey jtega ni videl, a je stranski sodnik pokazal na belo točko, ležerno pa je izenačil Dimitar Berbatov.

Zokora zgrešil smrtno priložnost
Tik pred koncem tekme je Didier Zokora sam stekel proti Cechu, njegov strel je končal v obrazu češkega vratarja. Odbita žoga je zopet prišla do Zokoraja, ki je nespretno streljal prek gola, mreža je bila nebranjena.

Woodgate bolj natančen
Na začetku podaljška je Jenas s prostega strela z leve strani našel Woodgatea, ki je s šestih metrov ukanil Cecha. Jonathan je v januarskem prestopnem roku prišel iz Middlesbrougha.

To je prvi naslov za Tottenham po letu 1999, ko so prav tako osvojili ligaški pokal. Lovoriko je dvignil Ledley King, navijači Hotspursov so po dolgoletni suši padli v ekstazo.

Ligaški pokal, finale, Wembley:
TOTTENHAM
- Chelsea * 2:1 (1:1, 0:1)
Berbatov 70./11-m, Woodgate 94.; Drogba 39.
* - po podaljšku

Tottenham: Robinson, Hutton, Woodgate, King, Chimbonda (61./Huddlestone), Lennon, Jenas, Zokora, Malbranque (75./Tainio), Berbatov, Keane (102./Kaboul).

Chelsea: Cech, Belletti, Carvalho, Terry, Bridge, Wright-Phillips (72./Kalou), Essien (88./Ballack), Lampard, Obi (98./J. Cole), Anelka, Drogba.

87.060; Sodnik: Mark Halsey

A. G.