Roberto Carlos je vprašljiv, medtem ko bo David Beckham v začetni enajsterici. Foto: EPA
Roberto Carlos je vprašljiv, medtem ko bo David Beckham v začetni enajsterici. Foto: EPA
Owen Hargreaves in Roy Makaay
Bayernova nogometaša Owen Hargreaves in Roy Makaay sta bila na novinarski konferenci nekam zaskrbljena. Foto: EPA
Ottmar Hitzfeld
Ottmar Hitzfeld je poln skrbi prispel v Madrid. Foto: EPA

Čeprav imajo Nemci boljše razmerje v medsebojnih dvobojih (devet zmag v 16 srečanjih), pa jih zelo boli, da je bil Real v zadnjih petih sezonah že dvakrat usoden. Tokrat se bosta moštvi, ki sta v domačih prvenstvih le na četrtem mestu, srečali v osmini finala, prva tekma pa bo v torek v Madridu.

Težave v zadnji liniji
Pri Realu se zavedajo, da gre za biti ali ne biti. "Nekaj moramo spremeniti. Izidi so slabi. Vse moramo narediti, da bodo navijači spet zadovoljni, čeprav nas v Ligi prvakov zdaj čaka težko delo," razmišlja športni direktor Predrag Mijatović. Nastop branilcev Sergia Ramosa in Roberta Carlosa je vprašljiv. David Beckham bo v začetni postavi.

Lažje bo kot proti Aachnu!
Bayern niti pod vodstvom novega trenerja Otmarja Hitzfelda ne doživlja preporoda, toda igralci zagotavljajo, da je Liga prvakov nekaj drugega kot Bundesliga. "Na nek način je tekma proti Realu lažja kot proti Aachnu. Ničesar ne moreš izgubiti. Pred 80.000 gledalci motivacija ne bo težava," pravi vratar Oliver Kahn, ki bo že enajstič igral proti Realu. V napadu bosta Roy Makaay in Lukas Podolski.

Zdesetkani Milan proti sproščenemu Celticu
Tudi Milan, ki odhaja v goste k Celticu, je misli povsem preusmeril k Ligi prvakov, v kateri pa ne sme igrati Ronaldo, strelec dveh zadetkov ob sobotni zmagi 4:3 proti Sieni. Precej težav je tudi s poškodbami. Kaže, da bo edini napadalec Ricardo Oliveira. Kapetan Paolo Maldini lahko postane peti igralec z vsaj stotimi nastopi v elitnem evropskem tekmovanju. Celtic lahko igra sproščeno. Cilj je dosegel že s tem, da se je prvič uvrstil v osmino finala Lige prvakov.

Prvi Kitajec v Ligi prvakov
PSV Eindhoven čaka Arsenal in upa, da bo uspel ponoviti odlične jesenske predstave. V domačem prvenstvu mu namreč zadnje čase ne gre, tako da se je prednost pred Ajaxom stopila na pet točk. Če bo v postavi Sun Šjang, bo prvi Kitajec, ki je nastopil v Ligi prvakov. Arsenal se bo v napadu predstavil le s Thierryjem Henryjem. Vprašljiv je nastop Aleksandra Hleba.

Spomin na nesrečno jesen 2005
Še ena tekma z moštvom z Otoka bo v Franciji. Lille bo gostil Manchester United, ki še ni pozabil zgodnjega slovesa v prejšnji sezoni, ko je bil usoden prav Lille. "Te napake nočemo ponoviti," pravi trener Alex Ferguson, ki bo lahko spet računal na Cristiana Ronalda, saj je Portugalec prebolel gripo. Lille bo brez kaznovanega prvega strelca Kaderja Keite.

Osmina finala, prve tekme, torek ob 20.45:
CELTIC - MILAN
LILLE - MANCHESTER UNITED
PSV EINDHOVEN - ARSENAL
REAL MADRID - BAYERN

Sreda ob 20.45:
ROMA - LYON
BARCELONA - LIVERPOOL
PORTO - CHELSEA
INTER - VALENCIA

Povratne tekme bodo 6. in 7. marca.
C. R.