Foto:
Foto:
Pavel Nedved (Juventus) se vrača v vrhunsko forma, s katero je lani postal evropski igralec leta.

Najbolj prav gotovo v Madridu. Bayern je v Münchnu dokazal, da se lahko upira ekipi največjih zvezdnikov, ki bo poleg tega zanesljivo brez poškodovanega Ronalda in kaznovanega Roberta Carlosa. Vprašljiv je tudi nastop Raula, saj ga na zadnjih treningih ni bilo zaradi težav z gležnjem.



V torek bo zanimivo videti, kako bo oslabljeni Juventus kos španskemu Deportivu, ki v Italiji tradicionalno dobro igra. Trener Juventusa Marcello Lippi je sicer optimist, a po drugi strani opozarja, da ne bo konec sveta, če stara dama v tej sezoni prvič po sedmih letih ne bo osvojila nobenega naslova. Vzpodbudno je, da se Pavel Nedved vrača v staro formo.

Angleška kluba sicer še zdaleč ne čaka lahko delo, a naj bi vendarle videla četrtfinale. Posebej Manchester, saj je Porto v Angliji izgubil vseh dosedanjih šest tekem. Podobno velja tudi za Stuttgart - sedem tekem in sedem porazov v evropskih pokalih na angleških tleh.

Razplet v Lyonu je težko napovedati, saj je Real Sociedad to sezono v gosteh dobro strelsko razpoložen. Dosegel je 14 golov v šestih tekmah!

Torek ob 20.45:
JUVENTUS - DEPORTIVO (0:1)
Juve bo brez Trezegueta, Maresce, Zambrotte, Iuliana, Tudorja (lani je uničil Deportivo, saj je ob koncu tekme zadel in Juventusu priboril četrtfinale) in Conteja, Deportivo pa brez Romera. V napadu bo le Tristan.

MANCHESTER UNITED - PORTO (1:2)
Neville se vrača v obrambo Manchestra, prav tako Silvestre. Zaradi kazni bo manjkal Keane. Pri gostih, ki napovedujejo obrambno igro, ne bo Mendesa.

LYON - REAL SOCIEDAD (1:0)
Na poti do prvega četrtfinala v klubski zgodovini ima Lyon težave s poškodbami.

CHELSEA - STUTTGART (1:0)
Chelsea je v Ligi prvakov to sezono v Londonu dobil le eno tekmo in zadel le dvakrat. Veron in Petit še nista nared. Nemci so kompletni. Kljub slabši strelski formi bo Kuranyi začel tekmo.

Sreda ob 20.45:
MILAN - SPARTA PRAGA (0:0)
ARSENAL - CELTA VIGO (3:2)
REAL MADRID - BAYERN (1:1)
Robertu Carlosu Uefa kljub pritožbi ni znižala kazni dveh tekem neigranja.
MONACO - LOKOMOTIVA MOSKVA (1:2)
V oklepaju so izidi prvih tekem.