Jermain Defoe je v mrežo Maribora zabil kar tri žoge. Foto: Reuters
Jermain Defoe je v mrežo Maribora zabil kar tri žoge. Foto: Reuters
Defoe usoden za vijoličaste

Proti Tottenhamu so bili na začetku tekme v podrejenem položaju, nato so v drugem polčasu igrali za izenačenje na 2:2, a sta bili kakovost in zgodovina na strani Angležev, ki so zmagali s 3:1.

Lani poleti so bili za napredovanje v ligaški del tega drugokategornega evropskega tekmovanja uspešni v Glasgowu, ko so izločili Rangerse. Po bankrotu je zdaj novi Rangers v najnižji škotski ligi, a ga gledalci in navijači niso zapustili. Navijači pa niso zapustili niti desetkratnih slovenskih prvakov, ki ne potujejo sami. Na kultnem stadionu White Hart Lane so imeli sinoči podporo kar 800 grl.

Tottenham je igral s prvo garnituro, trener Andre Villas Boas je moral ob Defoeju (strelcu vseh treh golov) in Lennonu aktivirati tudi Bala in Adebayorja. Doma je v ligaškem pokalu izpadel proti Norwichu, tudi v prvenstvu pa mu ne cvetijo rožice. Na domačem objektu oziroma zelenici ga je pretekli konec tedna v ligi premagal še Wigan.

Tudi Maribor pred sinočnjo tekmo ni imel najboljše popotnice, po 13 mesecih je namreč v državnem prvenstvu prvič klonil v Ljudskem vrtu, kjer je vse tri točke pobralo Celje. Če bi bil Maribor morda v Evropi tako uspešen, da bi se uvrstil v splomladanski del, ko so na sporedu izločilne tekme, bi bile to za slovenski nogomet velike težave. Maribor mora namreč doma odigrati še štiri tekme, po dve prvenstveni in po dve pokalni z Olimpijo. Ampak zdaj je zanj glavna pot Evropa. Sploh pa ne gre mimo zaslužka, torej denarnih nagrad, ki jih prinašajo uspehi v mednarodnih tekmah. Toda za uspehe proti največjim bo potreben še čas.

Defoe usoden za vijoličaste