Foto:
Foto:
Dado Pršo bo poskušal igrati kljub poškodbi.

Novinarje je na tiskovni konferenci pozdravil kot "morske pse na pogrebu" in se že sprijaznil z odhodom po koncu sezone. Še preden se je sploh posvetil povratni tekmi, je predstavnikom sedme sile o svojem nasledniku dejal: "Vem kdo je, prav tako kot vi." Angleški mediji navajajo, da je njegov najverjetnejši naslednik trener Porta Jose Mourinho.

Monaco je z eno nogo že v finalu, toda še vedno imamo nekaj možnosti. Vedno sem optimist." Claude Makelele in Marcel Desailly bosta manjkala zaradi kartonov, Damien Duff pa si je izpahnil ramo. V moštvo se vrača Scott Parker.

Londončani so na zadnjih treh domačih tekmah v Ligi prvakov le remizirali, v letošnji sezoni pa so v rednem delu Lige prvakov zmagali le dvakrat, obakrat le z golom razlike. Številke so bolj vzpodbudne za Monaco, ki na Otoku ni izgubil na zadnjih treh tekmah (zmagi nad Leedsom in Newcastlom z 1:0 in remi z Manchestrom 1:1).

Dado Pršo si je v domačem prvenstvu zlomil prst na nogi, a pred tekmo obljublja: "Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bi nastopil v Londonu. Pripravljen sem prevzeti vse tveganje."

Trener Didier Deschamps ostaja le brez Grka Andreasa Zikosa, ki je bil izključen na prvi tekmi in tako posredno poskrbel za preobrat. Jerome Rothen je lažje poškodovan.

Sreda ob 20.45 (prenos na TVS 2):      
CHELSEA                          MONACO
           Prva tekma: 1:3.            
                                       
---------- verjetni postavi -----------
Cudicini            Roma               
Johnson/Melchiot    Ibarra             
Gallas/Huth         Rodriguez          
Terry               Givet              
Bridge              Evra               
Gronkjär            Bernardi           
Lampard             Cisse              
Geremi/Parker       Plasil             
Cole                Giuly              
Gudjohnsen          Nonda/Pršo         
Crespo              Morientes          
---------------------------------------
                                       
Sodnik: Anders FRISK (Švedska)