Foto:
Foto:
Michael Owen (Real) z mislimi še ni pri derbiju, ampak se je bolj posvetil novinarski konferenci, na kateri je predstavil nov model športnih copat.

V španskem prvenstvu ima Barca velikih 9 točk prednosti in Real mora zmagati, če se želi še drugič zapored izogniti sezoni brez osvojene lovorike.

Novembra so galaktiki doživeli pravi polom na Nou Campu (0:3). Tudi aprila lani je Barca slavila v Madridu z 2:1.

"Če izgubimo to srečanje, bo praktično nemogoče osvojiti naslov prvaka, vendar mi se bomo borili do zadnje tekme. Po slabših predstavah v letošnji sezoni želimo našim zvestim navijačem z zmago pripraviti vsaj malo veselja. Tudi v primeru naše zmage ima Barcelona še vedno veliko prednost in lahko z zmagami na preostalih tekmah osvoji naslov prvaka," je zmerno optimističen zvezdnik Reala Raul.

''Po remiju Barcelone proti Betisu (3:3) lahko še upamo na naslov. Z zmago bi povečali pritisk na njih in vse bi bilo še mogoče,'' se ne predaja Roberto Carlos.

Na zadnjem treningu Barcelone je manjkal Ronaldinho, ki ima težave z želodcem. Carles Puyol ima poškodovan gleženj. Zaradi rumenih kartonov nimajo pravice nastopa tudi Deco pri gostih ter Walter Samuel in Guti pri gostiteljih.

"Dobro se zavedamo pomembnosti tekme. S tremi točkami bi se zelo približali velikemu cilju. Čas je, da se naslov po šestih letih ponovno vrne v Barcelono,'' je dejal branilec Barcelone Rafael Marquez.