Foto:
Foto:
Jose Mourinho na zadnji tekmi na klopi Porta
Didier Dechamps (levo) je za poraz okrcal sodnike.

Mourinho, ki je v dveh letih Porto popeljal med evropske velikane, je po finalu povedal, da ga nepreklicno zapušča. Anglija je najverjetnejša destinacija, čeprav ima Mourinho ponudbe tudi iz Španije in Italije. "Portu sem dal vse, sedaj pa želim oditi. Večkrat sem že povedal, da želim trenirati v Angliji," je bil jasen Mourinho.

"Odločil sem se, da bom zapustil Porto, ker sem na Portugalskem osvojil prav vse, nadaljnjega izziva pa nisem videl. Upam, da bodo navijači to razumeli," je še povedal Mourinho.

Veliko prahu je dvignil odhod Portugalca z igrišča takoj po prejemu pokala. Mourinho je razložil, da je moral do družine, ki mu pač pomeni največ: "Z vsem spoštovanjem do igralcev in samega tekmovanja, ampak družina je zame na prvem mestu. Z igralci imam še vedno čas, da se zabavam."

Odločitev Mourinha bodo najbolj obžalovali navijači belo-modrih, ki so prvakom pripravili "južnoameriški" sprejem v mestu ob Atlantiku.

Dechamps krivil sodnike
Bolj nejasna je nadaljnja kariera Dechampsa, ki je ostro kritiziral stranske sodnike. Po njegovem so sodniki preprečili Monacovo vodstvo: "Sodniki so narobe ocenili tri, štiri situacije, ki bi lahko spremenile potek srečanja. Posebej v oči bode nedovoljeni položaj Morientesa, ki ga ni bilo."

Kljub temu pa je Dechamps čestital novim prvakom Lige prvakov, ki imajo po njegovem mnenju več izkušenj kot Monaco. Francoski trener je tudi prepričan, da bi z Giulyjem, ki je moral igrišče zapustiti v 23. minuti, Monaco odigral bistveno bolje. "Ludovic (Giuly) je naš najpomembnejši člen v igri v napadu. Če bi Porto izgubil Deca, bi bila situacija enaka."

O svoji prihodnosti pa Dechamps ni bil preveč zgovoren. "To ni pravi trenutek za ta pogovor. Najprej se moram odpočiti. nato pa bom ocenil svoj položaj."