Mariborčane v Evropski ligi čakata še dve tekmi, 30. novembra proti Bruggeju doma in 15. decembra proti Birminghamu v gosteh. Foto: EPA
Mariborčane v Evropski ligi čakata še dve tekmi, 30. novembra proti Bruggeju doma in 15. decembra proti Birminghamu v gosteh. Foto: EPA

Sanje Mariborčanov o morebitnem presenečenju so se razblinile že po uvodnih osmih minutah, ko so lanski finalisti Evropske lige povedli z 2:0. Na koncu je bilo 5:1, edini zadetek za slovenske prvake pa je dosegel Dalibor Volaš.

Športni direktor Zahovič ni bil pretirano razočaran: "Velika je razlika v kakovosti, ne pozabimo, da je Braga igrala v finalu. Opazno je, da imamo težave proti ekipam, ki šprintajo. Ko so dali v prestavo nižje, smo imeli nekaj priložnosti, potem so gostitelji spet dodali plin in ni več šlo. Ni kaj, takšna je pač realnost."

Za odmevnejše dosežke manjka še veliko
Zahovič je ocenil nastope v dosedanjem delu Evropske lige: "Prišli smo v skupinski del z ogromno željo, a nam vseeno veliko manjka za odmevnejše dosežke. Je pa celotno dogajanje velika izkušnja za klub, za vse nas. Fantom lahko le čestitam za doslej storjeno. V gosteh kažemo nekoliko preveč spoštovanja, v Ljudskem vrtu imamo dodatno energijo zaradi navijačev, okolja, v katerem čutimo podporo. Toda to vse sodi k dozorevanju, to vse je šola, ki nas stane, a nimamo fantom kaj očitati."

Zdaj se vidi veličina točke v Mariboru
Trener Milanič vzrok visokega poraza vidi predvsem v slabem začetku: "Dva zadetka sta jih dvignila do te mere, da potem skozi tekmo nismo več imeli večjih upanj. Če iščemo primerjavo s prejšnjo tekmo v Ljudskem vrtu, je bila razlika predvsem v tem, da so tekmeci pokazali svoj pravi obraz. To je Braga, ki igra, šprinta po igrišču in je tehnično zelo sposobna. V Mariboru so igrali drugače, kar smo znali izkoristiti. Tokrat ni bilo tako, do izraza je prišla kakovostna razlika. Igramo proti močnim ekipam, vsaka napaka je kaznovana. Na trenutke ti dovolijo nekaj več posesti, a se hitro ustavi. Kakovost je bila nedvomno na strani Brage. Zdaj se vidi, da je bila ta točka, osvojena na domačem igrišču, velika."