Zlatko Zahovič je zadovoljen z novim sistemom igre Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič je zadovoljen z novim sistemom igre Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

Konec prestopnega roka je bil pester. Ljudski vrt sta zapustila Gregor Bajde in Amar Rahmanović, vrnila sta se Dejan Mezga in Luka Zahović, ki je zablestel v Celju, ko je zadel ob prvem dotiku žoge.

Klub je v novi fazi. Naredili smo selekcijo selekcije, sprostili tudi mesto za tujca. Tisti, ki dobro vidijo in pozorno spremljajo, so opazili, da se je trener odločil spremeniti taktične zamisli, ki so nas krasile v prejšnjih letih. S taktičnimi novostmi smo odigrali tri najboljše tekme v letošnji sezoni: proti Olimpiji, proti Gabali v Ljudskem vrtu in Celju v gosteh. Igramo na drugačen način in v tem sistemu igre so nekateri v prednosti, drugi manj. Takšen primer je Bajde, saj igramo brez krilnih napadalcev in je zapustil naše vrste v prestopu, ob katerem lahko kot klub zelo dobro zaslužimo. Če pa se bo vrnil po koncu sezone, je dobrodošel, saj bo imel za seboj dobro izkušnjo,” je za klubsko spletno stran pojasnil Zahovič.

17-letni Celar je pravi dragulj vijoličastih, ki ga nikakor ne želijo prehitro prodati. “Maribor je zavrnil ponudbi Napolija in Genoe, izbor obeh italijanskih klubov je bil naš biser iz mladinskih vrst. Ponujene številke so bile sedemmestne, vendar ponudb nismo sprejeli. Žan Celar je pod drobnogledom številnih klubov, o njem govori že vsa Evropa. Vmes smo ga priključili članski ekipi, kmalu bo znova zraven, zdaj pa zbira redne tekmovalne minute v mladinski ligi. Pazimo na njegov razvoj, saj se zavedamo, da imamo v svojih vrstah res izjemnega talenta,” je razmišljal Zahovič, ki poudarja, da v prvenstvu ne bo več milosti po slovesu od Evropske lige.

Le Muri uspelo priti do te faze tekmovanja
Maribor je izločil Levski (0:0 in 1:1) in Aberdeen (1:1 in 1:0), izpadel pa je proti Gabali v zadnjem predkrogu (1:3 in 1:0).

"Za slovenske ekipe je uspeh priti do zadnjega kroga kvalifikacij. Če analiziramo 25 let evropskih klubskih kvalifikacijskih izzivov, je iz slovenskega prostora ob Mariboru uspelo priti do te faze tekmovanja le Muri," je še pripomnil športni direktor najbolj trofejnega kluba v samostojni Sloveniji.