Mario Mandžukić (desno) naj bi že zacelil poškodbo, tako da bo v torek lahko igral. Foto: EPA
Mario Mandžukić (desno) naj bi že zacelil poškodbo, tako da bo v torek lahko igral. Foto: EPA
Javier Zanetti in Diego Milito
V lanski sezoni Lige prvakov je slavil Inter. Najboljšim klubom seveda ni treba igrati kvalifikacij in so neposredno uvrščeni v glavni del. Foto: Reuters
Koprčani optimistično na Maksimir

Toda sezona se šele začenja in moštva še niso uigrana, kar bi lahko bila koprska prednost. Slovenski nogometni prvaki bodo tekmo 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov odigrali v torek ob 20.15 v Zagrebu, sodnik bo Nizozemec Bas Nijhuis. Prenos bo na TV Slovenija 2.

"Mislim, da smo dobro pripravljeni. Na superpokalu smo nakazali, da smo na pravi poti. Upam, da so igralci privarčevali nekaj energije in moči za torkovo tekmo," pravi trener Kopra Nedžad Okčić, ki gotovo ni bil vesel, da so njegovi varovanci na tekmi proti Mariboru potrebovali 30 minut več za zmago.

Na zelenici stadiona Maksimir bodo Koprčani trenirali v ponedeljek zvečer, izjema je le vezist Igor Novakovič, ki je poškodovan. Tudi Dinamo ima nekaj težav, vendar naj bi napadalec Mario Mandžukić in obrambni igralec Igor Biščan kljub poškodbama začela tekmo.

Nevarnost preti na krilnih položajih
"Predvsem po bočnih položajih so zelo nevarni, pa prek Sammirja, Ettoja in Adriana Calella ... Mislim, da bomo temu morali posvetiti največ pozornosti. Ugotovili pa smo tudi nekaj slabosti, ki jih bomo poskušali izkoristiti za zadetek v gosteh, kar bi bil dober obet pred povratno tekmo (20. julija v Novi Gorici)," meni Okčić.

Zajec svari pred podcenjevanjem
Trener Dinama Velimir Zajec si je ogledal tekmo superpokala med Koprom in Mariborom (Koper je zmagal po streljanju enajstmetrovk) in svari pred podcenjevanjem: "Morda smo na papirju boljši, toda v nogometu ni favoritov. Igramo proti prvaku države, ki je igrala na svetovnem prvenstvu. Mi smo mundial gledali po televiziji! So organizirano moštvo, imajo izkušenega Mirana Pavlina, ki mu je težko vzeti žogo in dobro izvaja proste strele."

V četrtek še Maribor in Hit Gorica
V četrtek se bosta na evropskem prizorišču v sklopu 2. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo predstavila še Maribor in Hit Gorica. Štajerci bodo prvo tekmo igrali ob 20.30 v Szekesfehervarju proti Videotonu, Novogoričani pa bodo ob 18. uri gostili danski Randers. Olimpija je že izpadla, usoden je bil Široki Brijeg.

Liga prvakov, 2. predkrog, prve tekme
Torek:

DINAMO ZAGREB - LUKA KOPER
INTER BAKU - LECH POZNAN
BIRKIRKARA - ŽILINA
SALZBURG - TORSHAVN
LEVADIA TALIN - DEBRECEN
LIEPAJAS METALURGS - SPARTA PRAGA
AIK SOLNA - JEUNESSE ESCH
LITEX LOVEČ - RUDAR PLJEVLJA
OMONIA NIKOZIJA - RENOVA
HAPOEL TEL AVIV - ŽELJEZNIČAR SARAJEVO
BOHEMIANS DUBLIN - THE NEW SAINTS

Sreda:
AKTOBE - OLIMPI RUSTAVI
EKRANAS PANEVEŽYS - HELSINKI
BATE BORISOV - HAFNARFJÖRDUR
ŠERIF TIRASPOL - DINAMO TIRANA
PARTIZAN BEOGRAD - PJUNIK EREVAN
LINFIELD - ROSENBORG TRONDHEIM

Povratne tekme bodo 20. in 21. julija. Žreb 3. predkroga bo 16. julija.

Koprčani optimistično na Maksimir