Foto:
Foto:
Mauro Camoranesi je bil vodja igre Juventusa na sredini igrišča.
Alessandro Del Piero je bil v udarni enajsterici italijanskega kluba.
Zlatan Ibrahimovic je bil podajalec pri zadetku Davida Trezegueta.
Veselje Španca Luisa Garcie v dresu Liverpoola
Jacek Krzynowek in Igor Biščan sta bila trd boj na sredini igrišča.
V kneževini so se napredovanja veselili nogometaši PSV-ja.
Thierry Henry je bil najnevarnejši za vrata Oliverja Kahna.
Francoz Bixente Lizarazu (Bayern) je na bočnem položaju izvrstno zaostavljal prodore Fredrika Ljungberga (Arsenal).
Kolo Toure je bil veliko bolj zanesljiv kot na prvi tekmi.

Po rednem delu je bil izid 1:0. Stari dami je podaljšek priboril David Trezeguet, ki je z mojstrskim strelom v 75. minuti ugnal vratarja Ikerja Casillasa.



JUVENTUS - Real Madrid 2:0 (0:0) 0:1
Trezeguet 75., Zalayeta 116.
RK: Tacchinardi 113; Ronaldo 113.

Tekma v Torinu se je začela po pričakovanjih - brez večjega tveganja na obeh straneh. Do prve prave priložnosti so tako v šesti minuti prišli gostitelji. Po lepi globinski podaji Maura Camoranesija je Zlatan Ibrahimovic streljal le v vratarja Ikerja Casillasa. Nekaj minut kasneje sta se za strel proti španskemu vratarju odločila tudi Camoranesi in Alessandro Del Piero, a se Casillas ni pustil presenetiti.

Na drugi strani je beli balet do prve zrele priložnosti prišel ob strelu Zinedina Zidana v 23. minuti, a je nekoč najboljši nogometaš na svetu zgrešil cilj. Sledilo je obdobje raztrgane in nervozne igre, ki se je končalo z nevarnim poskusom Ronalda iz protinapada.

Drugi polčas so bolje začeli gostje iz Madrida, ki so imeli v 50. minuti zaključno žogo za napredovanje, a je po prodoru Ronalda njegov strel Buffon odbil v vratnico, žoga pa je nato zletela mimo gola. V osrednjem delu drugega dela se je Fabio Capello odločil za zamenjavo Del Piera. Namesto njega je v igro prišel David Trezeguet, ki je nato v 75. minuti poskrbel za val navdušenja na Delle Alpiju. Po predložku Camoranesija in požrtvovalnosti Ibrahimovica, ki je rešil že navidez izgubljeno žogo, je drugi najboljši strelec francoske reprezentance v njeni zgodovini popeljal črno-bele v vodstvo z 1:0.

Po vodstvu gostiteljev se je srečanje popolnoma odprlo. Priložnosti so si sledile na obeh straneh, a do konca rednega dela tekme ni bilo spremembe izida. Sledil je podaljšek. V njem se je visoki ritem igre nadaljeval. Znova so imeli pobudo gostitelji, ki so zapretili z Ibrahimovicem in Camoranesijem. V podaljšku se igralci niso izognili niti nešportnim potezam. Zaradi obračunavanja sta predčasno v slačilnico odšla Ronaldo in Alessio Tacchinardi. Dvoboj obeh velikih je po nešportnih dogodkih v 116. minuti odločil Zalayeta, ki je zadel z močnim strelom z 20 metrov. Glavni krivec za zadetek je Realov branilec Raul Bravo, ki je nespretno podal žogo nasprotnikovemu igralcu.

Bayer Leverkusen - LIVERPOOL 1:3 (0:2) 1:3
Krzynowek 87.; Luis Garcia 28., 32., Baros 67.

Tekma v Bayer Areni se je začela z minuto molka v spomin na preminulega nizozemskega trenerja Rinusa Michelsa, ki je svojo poklicno pot sklenil na klopi Bayerja leta 1989.

Žalost za domače navijače se je nadaljevala tudi v prvem polčasu, saj so Redsi hitro prišli do vodstva z 2:0 in s tem je bil dvoboj odločen. Oba zadetka je dosegel Luis Garcia.

Pri prvem je nekdanji član Barcelone le spremenil smer leta žoge in vratar Hans Jörg Butt je bil premagan. Pri drugem pa je na podoben način zadel po gneči v kazenskem prostoru, ko mu je z glavo lepo podal Igor Biščan.

Po tem zadetku srečanje ni imelo več pravega naboja, čeprav so Nemci poskušali z agresivnim pokrivanjem po celem igrišču. V drugem delu je tako Milan Baros postavil piko na i k zmagi varovancev Rafaela Beniteza, za častni gol gostiteljev pa je dobri dve minuti pred koncem poskrbel Jacek Krzynowek.

Monaco - PSV EINDHOVEN 0:2 (0:1) 0:1
Vannegoor of Hesselink 27., Beasley 69.
RK: Givet 76./Monaco

V kneževini so gostitelji tekmo začeli kar s tremi napadalci. Didier Deschamps je namreč v udarno enajsterico uvrstil Javierja Pedra Saviolo, Ernesta Chevantona in Mohameda Kallona, a jim to ni prineslo uspeha.

Edini zadetek v prvem polčasu je za PSV dosegel Vannegoor of Hesselink po podaji Marka van Bommla iz kota. V drugem delu pa je DaMarcus Beasley le še utrdil pot Nizozemcev k največjemu uspehu kluba v Ligi prvakov.

Arsenal - BAYERN 1:0 (0:0) 1:3
Henry 66.

Bayern je v London pripotoval s ciljem zabiti zadetek. Namen Bavarcev je bil viden že od prvega sodnikovega žvižga naprej, saj so igro poskušali prenesti na nasprotnikovo polovico.

Obramba Arsenala je tokrat delovala bolj zrelo kot na prvi tekmi. Nemci so nekajkrat nevarno poslali predložke pred vrata Jensa Lehmanna, a je bila obramba topničarjev vedno pripravljena.

Arsenal se je v drugi polovici prvega dela opogumil. Angleški prvaki so stopnjevali pritisk na igralce Bayerna in postajali vse bolj nevarni. Najlepšo priložnost je imel Thierry Henry v 42. minuti. Nekoliko s strani je sam prodrl pred vrata Oliverja Kahna, ki pa je bravurozno ubranil strel Francoza.

Henry je slabih 20 minut kasneje pokazal, zakaj sodi med najboljše napadalce na svetu. Lucio je za trenutek zamudil pri pokrivanju, kar je spretni Henry izkoristil in z levico po tleh premagal Kahna.

Angležem si kljub terenski premoči ni uspelo priigrati lepših priložnosti vse do 88. minute. Tragični junak s prve tekme, Kolo Toure, bi se lahko oddolžil za napake v Münchnu, a je njegov strel z glavo ubranil Kahn. Le nekaj sekund zatem je Denis Bergkamp po odbiti žogi ustrelil na drugo vratnico, kjer pa ni bilo nobenega igralca Arsenala.

Nogometaši Bayerna so zdržali še zadnje pritiske Arsenala in se po dveh letih premora znova uvrstili v četrtfinale Lige prvakov.

Izidi prvih tekem so odebeljeni.

Žreb parov četrtfinala in polfinala bo 18. marca.