Posebna enota je pošiljko razstrelila, šele pozneje se je izkazalo, da je bil tam pozabljena po protiteroristični vaji. Foto: Reuters
Posebna enota je pošiljko razstrelila, šele pozneje se je izkazalo, da je bil tam pozabljena po protiteroristični vaji. Foto: Reuters

Pripadniki varnostnih sil so lažno bombo pozabili odstraniti po vaji, ki bila je na znamenitem stadionu Old Trafford štiri dni pred napovedano tekmov nedeljo. Zaradi pozabljivosti so morali 20 minut pred tekmo s stadiona in okolice evakuirati 75.000 gledalcev, med njimi tudi več kot 3.000 navijačev Bournemoutha, ki je od Manchestra oddaljen več kot 300 kilometrov.

"Nezaslišano je, da se kaj takega lahko zgodi. Zahteval sem nujno preiskavo. Ugotoviti moramo, kako in zakaj je do tega prišlo in kdo je odgovoren," je bil ogorčen policijski načelnik v Manchestru Tony Lloyd.

"Ta fiasko je pri ljudeh povzročil ogromno nelagodja. Razumljivo, okoli njih je bilo ogromno policistov in vojakov. Ljudje so bili po nepotrebnem izpostavljeni nevarnosti, evakuirati tako množico s prizorišča ni brez tveganja," je povedal Lloyd.

Posebna enota je sumljivo pošiljko, ki je bila v stranišču na severozahodnem delu stadiona, nadzorovano razstrelila. Nekaj ur pozneje se je izkazalo, da gre za lažno napravo, ki so jo pozabili odstraniti. Sprva so hoteli evakuirati le del stadiona, a so se pozneje dogovorili, da izpraznijo celoten prostor in da tekmo odpovejo.

Tekmo, ki ne odloča o ničemer, saj je Manchester United izgubil vse možnosti za uvrstitev v Ligo prvakov, bodo odigrali v torek ob 21.00.