Zlatan Ibrahimović je z osmimi zadetki zdaj sam na vrhu lestvice strelcev španskega prvenstva. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović je z osmimi zadetki zdaj sam na vrhu lestvice strelcev španskega prvenstva. Foto: EPA
Pep Guardiola in Manuel Pellegrini
Veseli Pep Guardiola in razočarani Manuel Pellegrini. Foto: EPA
Barcelona ima zdaj dve točki prednosti pred večnim tekmecem. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo je v prvem delu zapravil izjemno priložnost. Foto: Reuters
Ibrahimović junak el clasica

Madridčani, ki so bili nazadnje na Santiago Bernabeuu ponižani s 6:2, so tokrat s prenovljenim moštvom pokazali povsem drugačen obraz. "Napet in všečen obračun dveh ambicioznih ekip. Zaslužili bi si malce več sreče, toda moštvo je pokazalo izjemno zrelost na stadionu, kjer je zelo težko igrati," je svoje nogometaše hvalil Valdano.

Čeprav je Real pred obračunom v Barceloni vodil na lestvici, so tamkajšnji mediji kritizirali igro zvezdniškega moštva. "Upam, da smo s to predstavo utišali kritike. Dokazali smo, da napredujemo in da imamo igralce, ki so se sposobni kosati z vsakim nasprotnikom," je še dodal Valdano.

Pellegrini objokuje zamujene priložnosti
Trener Manuel Pellegrini ni mogel skriti razočaranja: "Ustvarili smo si veliko število priložnosti. Logično, da nisem zadovoljen z izidom glede na igro, ki smo jo prikazali. Uspeli smo ustvariti pritisk, nismo pa držali žoge dovolj dolgo v naši posesti. Barcelona ni kontrolirala igre niti v enem trenutku. Menim, da bi bil remi pravičen izid. Imeli smo več priložnosti. Denimo tisti Cristiana Ronalda in Marcela. Barcelona je zapravila le eno veliko, ko je Messi zgrešil ob koncu tekme."

Na vprašanje, zakaj je menjal Ronalda po 60 minutah, je Pellegrini odgovoril: "Po poškodbi gležnja ni bil pripravljen za več kot uro. Ne bi bilo pametno, če bi ga dlje pustili v igri.

Guardiola: Pokazali smo karakter in odločnost
Pep Guardiola
je bil po drugi veliki zmagi (Inter) v tednu razumljivo odlično razpoložen. "Vedno je težko igrati proti Realu, še posebej če pred tekmo veljaš za velikega favorita. Real je odigral odlično tekmo, mi pa smo zadržali našo samozavest. V prvem polčasu nismo igrali dobro ... Toda naši navijači so zadovoljni tudi s tako zmago. Pokazali smo karakter in odločnost," je povedal strateg Barcelone.

Ibrahimović "vžgal" in zadel
Junak derbija Zlatan Ibrahimović je zadel le pet minut po prihodu v igro. "Hvala Daniju Alvesu, ki je poslal idealen predložek. Kaj mi je preostalo? Samo, da 'vžgem' po žogi in jo zabijem v mrežo. Še vedno sem poškodovan, tako da je ta zadetek zame še večja nagrada," je povedal Ibrahimović.

Laporta utišal skeptike
Najbolj zadovoljen pa je bil predsednik Joan Laporta, ki so mu mnogi očitali menjavo Ibrahimović-Eto'o na relaciji Barcelona-Inter. "Vidite, prav zato smo pripeljali Ibrahimovića. Za moža odločitve na velikih tekmah. Take derbije odločajo največji in najboljši. Velikokrat odloča le ena poteza."

El Pais: Zmaga Barcelonine mladinske šole
Španski časopisi pudarjajo, da je bila ključ do Barcelonine zmage obramba, ne tako opevani napad. "Najboljše, kar se je zgodilo Barceloni, je izid," piše El Pais, ki povzdiguje izvrstno igro branilcev Puyola in Piqueta ter izvrstnega vratarja Valdesa: "To je zmaga, ki izvira iz Barcelonine mladinske šole."

Marca: Občutek podoben zmagi, a težave niso rešene
Najbolj bran španski športni časopis Marca, tradicionalno naklonjen Realu, piše, da je "občutek podoben zmagi", kljub temu pa še vedno diha za vrat trenerju Pellegriniju: "Kljub dobri predstavi je moštvo sestavljeno slabo. Če Barcelona ni zabila pol ducata golov, še ne pomeni, da so težave rešene."

Sport hvali Ibrahimovića
Barceloni naklonjeni mediji so kritizirali igro Cristiana Ronalda in njegovo zapravljeno priložnost primerjali s tisto Roystona Drentheja lani. Posebno pohvalo pa je dobil Ibrahimović: "Rekli so, da Zlatan ni igralec za velike tekme. V nedeljo je prišel na igrišče poškodovan in zabil z drugim dotikom žoge na tekmi," piše Sport

Ibrahimović junak el clasica