Trener Celja Albert Riera je imel v Erevanu zaradi "kadrovske čistke" in velikih težav s poškodbami, saj so manjkali številni člani udarne enajsterice, na voljo vsega skupaj 16 nogometašev. To se je poznalo tudi v boju z mednarodno pisano zasedbo Pjunika, ki je v drugem polčasu unovčila obdobje boljše igre in napake tekmecev, tako da bo imela v Celju zadetek prednosti.

Prvi polčas brez pravih priložnosti
Edmilson je že v peti minuti poskusil s strelom od blizu, obramba mu je strel blokirala. V 10. minuti je Brazilec streljal še z vrha kazenskega prostora, a ni našel poti do vrat.

V 28. minuti je Mihail Kovalenko streljal z glavo, žoga je šla čez gol. V 30. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil še Sani Buhari, žoga je šla malo mimo vrat. V 42. minuti je z levico nevaren strel od blizu sprožil Agdon, takoj zatem pa so imeli zaključni strel v okvir vrat tudi Celjani – Luka Bobičanec je s 15 m streljal, vratar Pjunika je branil.

Pjunik je imel v prvem polčasu več žogo v svoji posesti (63:37), Celjani pa so imeli več strelov v okvir vrat (1:2).

Armenci v drugem polčasu pretili z vseh strani
V 50. minuti je sledila nevarna akcija Armencev, Yusuf Otubanjo je streljal od blizu, Matjaž Rozman je mojstrsko branil. A tudi nigerijski napadalec je bil v tej akciji že v prepovedanem položaju, tako da je armenska priložnost splavala po vodi.

Armenska zasedba je povedla v 59. minuti, ko je Sani Buhari šel mimo Zeca, Karničnika in Juanja Nieta, ki mu je spodrsnilo, tako da se je Pjunikovemu nogometašu odprl prostor za strel z roba kazenskega prostora, od koder je žogo poslal pod prečko za 1:0. Buhari je bil blizu zadetku tudi v 66. minuti.

Aljoša Matko, ki je vstopil na začetku drugega polčasa, je imel takoj zatem priložnost za izenačenje, a jo je zapravil, v 68. minuti pa je Celjane znova rešil Rozman z dobro obrambo po strelu Martima Maie.

V 70. minuti je obetavno akcijo Pjunika zapravil še Yusuf Otubanjo, kar je bila zadnja priložnost na tekmi, na kateri Celjani niti niso posebej vzneseno lovili izenačenja.

Zadetek s tekme Pjunik - Celje

Konferenčna liga, 4. predkrog, prva tekma

PJUNIK − CELJE 1:0 (0:0)
Buhari 59.

Sodnik: Luka Bilbija (BiH)

Povratna tekma bo prihodnji četrtek ob 20.15.