Lionel Messi bo imel v lovu na dosežek Gerda Müllerja na razpolago vsaj še dve tekmi. Foto: EPA
Lionel Messi bo imel v lovu na dosežek Gerda Müllerja na razpolago vsaj še dve tekmi. Foto: EPA
Navijači Barcelone si lahko oddahnejo. Foto: EPA

Trener Barcelone je na za Katalonce nepomembni tekmi Argentinca poslal v igro v 13. minuti drugega polčasa, potem ko so gledalci na Camp Nouu že ob polčasu vzklikali njegovo ime. Argentinec lovi rekord Gerda Müllerja po številu doseženih zadetkov v koledarskem letu. Nemec je leta 1972 zabil 85 golov, Messi letos le enega manj.

Meniskus in vezi nepoškodovane
Messi se je poškodoval v 85. minuti. Ob prodoru v kazenski prostor Benfice mu je gostujoči vratar poskušal odvzeti žogo izpod nog, prišlo je do stika, toda Messi je nadaljeval akcijo in streljal proti vratom, nato pa se zvrnil na tla in se zvijal od bolečin. Držal se je za levo koleno. Mnogi so pomislili na najhujše (strgane kolenske vezi), ko so ga z igrišča odnesli na nosilih, a so prvi pregledi pokazali, da ni nič hujšega. Gre le za podplutbo, vezi in meniskus pa so nepoškodovani. Nared naj bi bil v enem tednu, ni pa izključeno, da zaigra že na nedeljski tekmi proti Betisu.

Izenačil rekord v mednarodnih tekmovanjih
Messi je koledarsko leto v mednarodnih tekmovanjih končal s 25 zadetki (13 za Barcelono, 12 za Argentino) in tako izenačil svetovni rekord Angleža Viviana Woodwarda z začetka prejšnjega stoletja.

Katlonce letos čakajo še štiri tekme
Barcelona, ki je igrala pretežno z rezervisti, prvič v letošnji sezoni ni dosegla zadetka. Do konca sezone bodo Katalonci odigrali še štiri tekme, tri v prvenstvu in eno v pokalu. Če bo Messi res moral počivati en teden, se bo na igrišče vrnil 16. decembra na derbiju proti Atleticu iz Madrida. Po tem obračunu čaka Barcelono teden pozneje še tekma proti Valladolidu.