Kakšen izkupiček bodo iztržili Milaničevi varovanci? Foto: foto-forma
Kakšen izkupiček bodo iztržili Milaničevi varovanci? Foto: foto-forma
Enes Demirovič
38-letni Enes Demirovič bo tudi v novi sezoni vodil mlado moštvo. Foto: EPA
Goričani pričakujejo Randers

V četrtek jih čakata tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo, slovenskega pokalnega prvaka iz Maribora čaka ob 20.30 madžarski podprvak Videoton.

Večjih zdravstvenih težav v ekipi ni
"Fantje so se seznanili s tekmecem, v strokovnem vodstvu smo jih videli na delu že večkrat. Pripravljeni bomo dočakali tekmo. Videoton ima moštvo, ki želi igrati. Letos je po spremembah v ekipi še bolj ambiciozen, želel nas bo streti na domačem igrišču, a ga bomo skušali odgnati od naših vrat. Naš cilj je aktiven rezultat, ki nam v povratnem dvoboju pred našimi navijači omogoča možnost uvrstitve v naslednji krog. To ne pomeni, da bomo pasivni, ampak bomo z veliko dobre igre tekmece privedli do tega, da se bodo obremenjevali tudi z nami," pred tekmo meni Milanič, ki je na torkovi novinarski konferenci pojasnil, da večjih zdravstvenih težav v ekipi ni, nekaj manjših imata le Aleš Mejač in Timotej Dodlek.

V prvem krogu razbili Dudelange
Danski Randers bo ob 18. uri gostoval v Novi Gorici, kjer si nogometaši domačega moštva želijo zagotoviti prednost pred povratno tekmo. Danci so tekmovali že v prvem kvalifikacijskem krogu, kjer so luksemburški Dudelange najprej razbili s 6:1, nato pa povratno tekmo izgubil z 1:2.

Peršič: Prvo tekmo maksimalno odigrati
"Po doslej znanih podatkih je Randers dokaj kakovostna ekipa, kar je pokazala na prvi letošnji tekmi evropske lige, ko je visoko zmagala. Vsekakor pa imamo določene možnosti, saj so tudi oni na določenih položajih ranljivi. Mi bomo poskušali to izkoristiti. Igramo doma, moramo unovčiti domač teren in prvo tekmo maksimalno odigrati. Če nam to uspe, potem lahko dosežemo dober rezultat in bomo na Dansko potovali z upanjem na napredovanje," pravi strateg Gorice David Peršič, ki prav tako nima težav s poškodbami v igralskem kadru.

Gorica bo povratno tekmo igrala prihodnji četrtek na Danskem ob 19. uri, Maribor pa bo na isti dan povratni obračun z Madžari začel ob 20.30.

Evropska liga, 2. predkrog, prvi tekmi:

Četrtek ob 18.00:
HIT GORICA - RANDERS (DAN)

Ob 20.30:
VIDEOTON (MAD) - MARIBOR

Povratni tekmi bosta 22. julija.

Zanimivejši pari:
BEOGRAD - TORPEDO ŽODINO
AUSTRIA DUNAJ - ŠIROKI BRIJEG
ANORTHOSIS FAMAGUSTA - ŠIBENIK
LAUSANNE SPORTS - BORAC BANJA LUKA
CERCLE BRUGGE - TURKU
ŠIAULIAI - WISLA KRAKOV

Goričani pričakujejo Randers