Luis Fabiano je bil junak tekme v Atenah. Z mislimi je bil pri Antoniu Puerti. Foto: EPA
Luis Fabiano je bil junak tekme v Atenah. Z mislimi je bil pri Antoniu Puerti. Foto: EPA
Aleksander Keržakov
Aleksander Keržakov je odigral celo tekmo in kot zadnji zapečatil Aekovo usodo. Foto: EPA

Tekma bi morala biti odigrana že prejšnji teden, a je bila zaradi smrti Antonia Puerte prestavljena. Grki, ki so v Španiji izgubili z 0:2, so začeli odločno. Rivaldo je bil dvakrat zelo blizu vodilnemu zadetku, a se je obakrat izkazal vratar Andres Palop. Odločilni trenutek se je zgodil v 31. minuti, ko je Julio Cesar podrl Daniela Alvesa. Z bele točke je bil natančen Luis Fabiano. 10 minut zatem je Seydou Keita z glavo po kotu Alvesa še drugič ukanil vratarja Marcella Moretta. Fabiano je še pred odmorom zapečatil usodo Grkov.

Drugi polčas le še formalnost
Aleksander Keržakov je na začetku nadaljevanja povišal na 0:4. Palop je v 67. minuti obranil strel Gustava Manduce z enajstih metrov, AEK si je priigral še drugo enajstmetrovko osem minut pred koncem. Brazilski veteran Rivaldo je zabil častni gol.

"Naredili smo velik korak k eliti v Evropi. Druge ekipe v naši skupini so bolj izkušene, a obljubim, da se bomo borili," je dejal trener Seville Juande Ramos.

Težko delo za Grke v Pokalu Uefa
19. septembra bo Sevilla v skupini H gostovala v Londonu pri Arsenalu, potem pa bodo igrali še proti Slaviji in Steaui. AEK se bo v 1. krogu Pokala Uefa srečal s Salzburgom.

Liga prvakov, 3. predkrog, povratna tekma:
Aek - SEVILLA 1:4 (0:3) 0:2
37.000; Rivaldo 82./11-m; Fabiano 31./11-m, 44., Keita 41., Keržakov 52.

A. G.