Trener Reala Zinedine Zidane je svojega sina Enza poslal v igro v 46. minuti, 21-letnik pa ga je razveselil z golom v 63. minuti. Foto: EPA
Trener Reala Zinedine Zidane je svojega sina Enza poslal v igro v 46. minuti, 21-letnik pa ga je razveselil z golom v 63. minuti. Foto: EPA
Tri gole je za Real dosegel Mariano Diaz. Foto: EPA
David Mainz
David Mainz je poskrbel za navdušenje na stadionu Rico Perez v Alicanteju. Foto: Reuters

Real je nastopil v močno okrnjeni ekipi, manjkal je tudi prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo, a so kljub temu pokazali premoč nad tretjeligašem. Prvič je v dresu Reala zaigral Enzo Zidane, sin trenerja Reala Zinedina Zidana.

21-letni nogometaš je v igro vstopil v 46. minuti, po slabih 20 minutah igre pa je že dosegel svoj premierni gol - zadel je v 63. minuti.

Tri gole je dosegel Mariano Diaz (1., 42. in 87. minuta), v 23. minuti je zadel še James Rodriguez, avtogol pa je dal še Leonesin igralec Cesar Morgado Ortega. Ob koncu prvega dela je edini gol za poražence dosegel Yeray Gonzalez.

Real je prvi udeleženec osmine finala kraljevega pokala. Preostale ekipe so odigrale prve tekme, povratne bodo na sporedu 21. decembra.

Barca remizirala v Alicanteju
Hercules je remiziral z rezervisti Barcelone (1:1). Lionel Messi, Neymar, Luis Suarez in ostali nosilci igre so počivali pred sobotnim el clasicom na stadionu Camp Nou. V 52. minuti je David Mainz zadel za vodstvo gostiteljev po lepem predložku Alvara Salinasa. Šest minut zatem je izenačil Carles Alena.

Visoka zmaga Atletica
Že na prvi tekmi je vse dvome o potniku v osmino finala razblinil madridski Atletico. Colchonerosi so gladko odpravili Guijuelo na gostovanju (0:6). V vratih je bil Miguel Angel Moya, Jan Oblak ni bil niti na klopi. Saul Niguez je zadel po pol ure z bele točke, Šime Vrsaljko pa je v zadnji minuti prvega dela povišal na 0:2. V drugem delu je dvakrat zadel Yannick Carrasco.
Real bo moral Fincu plačati odškodnino
Kraljevi klub bo moral 25-letnemu finskemu nogometašu Eeru Markkanenu plačati odškodnino v višini 300.000 evrov, ker ga je odpustil pred iztekom pogodbe. Markkanen je na Santiago Bernabeu prišel leta 2014 iz švedskega AIK in podpisal pogodbo za štiri leta, že leto zatem pa dobil odpoved.
Finski napadalec je zahteval 1,7 milijona evrov odškodnine, vendar bo po sklepu sodišča zdaj prejel 300.000 evrov. Markkanen trenutno znova igra za AIK, v tej sezoni je v 22 nastopih zabil osem golov. V dresu finske reprezentance je imel doslej pet nastopov.