Foto:
Foto:
Zlatan Ibrahimovic je s hat-trickom Juventus popeljal v vodstvo na lestvici Serie A.
Igralci Milana Andrej Ševčenko, Kaha Kaladze in Manuel Rui Costa so povsem potrti po porazu v Sieni.
Obafemi Martins je potrdil zmago Interja.
Owen Hargreaves je v 90.minuti zadel proti Hannovru. Je bil to gol, ki je Bayernu prinesel 19. naslov prvaka?
Rudi Assauer je Emila Mpenzo (desno) nagnal iz Gelsenkirchna. Belgijec jo je zagodel Schalkeju na eni najpomembnejših tekem v letošnji sezoni.
Branilec Getafeja Gabi ni mogel ustaviti Ronaldinha.
Ronaldo je proti Levanteju zadel dvakrat.
Vratar Lensa Charles Itandje je spravljal napadalce Lilla v obup. Obranil je tudi strel Philippa Brunela z bele točke, a ni mogel preprečiti zadetka Nicolasu Fauvergueju, ki je v mrežo spravil odbito žogo.
Sergio Koke (levo) in njegovi soigralci so bili zelo neučinkoviti proti Ajacciu.
Sami Hyypiä je z lepim volejem prinesel točko Liverpoolu.
Carlton Cole (levo) je začel na tekmi vrnitve Astona Ville.

Juventus je s tremi zadetki Zlatana Ibrahimovica ugnal Lecce s 5:2, Milan pa je zapravil vodstvo v Sieni in na koncu ostal celo praznih rok (1:2). Juventus ima zdaj tri točke prednosti, do konca je še sedem krogov.

Bayern je z izjemnim golom Owna Hargreavesa slavil v Hannovru (0:1). Schalke je doma nepričakovano izgubil s Hamburgom (1:2). Bavarci so šest točk spredaj, v Bundesligi je na vrsti le še 5 krogov.

V Angliji je bilo vse v znamenju FA-pokala. Tekme vodilnih ekip so bile prestavljene na poznejši termin.

Na španskem prvenstvu je Real v gosteh ugnal Levante z 2:0. Oba zadetka je dosegel Ronaldo. Barcelona je na Camp Nouju brez težav odpravila Getafe (2:0). Razlika med obema velikanoma ostaja šest točk.

Italija: Stara dama na vrhu
Zlatan Ibrahimovic je s hat-trickom popeljal Juventsus do zmage nad Leccejem (5:2) v 31. krogu Serie A. Gostje so povedli z zadetkom Mirka Vučinića v 7. minuti. Alessio Tacchinardi je v 16. minuti našel Stephena Appiaha, ki je poslal žogo prek vratarja Lecceja Vincenza Sicignana. Ibrahimovic je svoj šov začel v 34. minuti, ko so gostje nespretno nastavili prepovedan položaj. Zlatan je preigral Sicignana in zadel za 2:1. Tik pred odmorom je Šved izkoristil podajo Pavla Nedveda in povišal vodstvo stare dame. Nedved je v 56. minuti z roba kazenskega prostora z močnim strelom poslal žogo mimo nemočnega vratarja Lecceja. Osem minut pred koncem tekme je Ibrahimovic zadel še tretjič, 21.048 gledalcev na Delle Alpiju pa se je še bolj veselilo novic iz Siene.

Chiesa in Cozza pokopala Milan
Milan je v zadnjih mesecih v odlični formi. Rdeče-črni so zlahka opravili z Interjem v Ligi prvakov. V Sieni so pričakovali lahko zmago, in kazalo je, da bodo s stadiona Artemio Franchi odnesli vse tri točke. Milan je prevladoval že v 1. polčasu. Povedel je v 63. minuti, ko je Hernan Crespo spravil žogo med nogama vratarja Alexa Manningerja. Gennaro Gattuso je s 25 metrov zadel prečko. V 71. minuti se je Enrico Chiesa najbolje znašel po kotu z desne strani. Žoga je zadela vratnico in se odbila nazaj do Chiese, ki je še enkrat ustrelil in zadel Manuela Rui Costo. Portugalcu ni uspelo spraviti žoge iz gola in izid je bil izenačen. Štiri minute pred koncem srečanja je Giovanni Pasquale z leve strani poslal predložek pred vrata Milana, kjer je najvišje skočil Francesco Cozza in z glavo poslal žogo mimo Dide. Manninger je tik pred koncem odlično posredoval pri prostem strelu Serginha. Siena si je z zmago priborila tri pomembne točke v boju za obstanek.

Poostreni ukrepi na San Siru
Na San Siru so navijači Interja proti Cagliariju (2:0) prvič doživeli poostren nadzor na vhodih na stadion, posledico torkovih navijaških izgredov na tekmi lige prvakov z Milanom. Zmago sta črno-modrim prinesla Ze Maria in Obafemi Martins. Francesco Flachi je v zadnji minuti sodnikovega podaljška izkoristil enajstmetrovko in zagotovil Sampdorii zelo pomembno zmago nad Palermom (1:0). Igralec Palerma Fabio Grosso je v zadnjih trenutkih tekme igral z roko v kazenskem prostoru. Sampdoria je po porazu Udineseja v Messini (0:1) zdaj na 4.mestu, ki vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. Roma je na Olimpicu presenetljivo izgubila z Reggino (1:2) in Rimljani so vse dlje od mest, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Nemčija: Hargreaves verjetno že odločil prvenstvo Owen Hargreaves je na torkovi tekmi s Chelseajem svoje soigralce le opazoval s tribune, saj ga trener Felix Magath ni uvrstil med 18 igralcev. Angleški reprezentant je postal veliki junak 29. kroga Bundeslige, ko je v 90. minuti tekme v Hannovru (0:1) izkoristil podajo Claudia Pizarra in Bayernu prinesel zmago in najbrž tudi 19. naslov državnega prvaka. Bavarci so celo srečanje delovali utrujeno. Silvio Schröter je v 30. in 78. minuti dvakrat zastreljal veliki priložnosti za vodstvo Hannovra. Trener Bayerna Magath je tri minute pred koncem Bastiana Schweinsteigerja zamenjal s Hargreavesom in zadel v polno. Po koncu tekme so imeli igralci Bayerna veliko razlogov za slavje, saj kar niso mogli verjeti svojim očem, ko so na semaforju videli preostale izide. Na lestvici imajo nenadoma šest točk prednosti in za naslov prvaka potrebujejo še tri zmage iz preostalih petih tekem.

Mpenza jo je zagodel bivšim soigralcem
Schalke je imel po zmagi nad Bayernom 13. marca (1:0) tri točke prednosti, potem pa je izgubil v Mainzu (1:2), v Stuttgartu (0:3) in tokrat celo doma s Hamburgom (1:2). Že v 3. minuti je podajo Ebbeja Sanda v gol pospravil Gerald Asamoah. Do konca 1. polčasa gostje niso bili posebej nevarni. V 61. minuti je Stefan Beinlich s prostega strela zadel živi zid gostiteljev, ko pa je žogo še enkrat poslal v sredino, je najvišje skočil Raphael Wicky in z glavo izid izenačil. Tri minute pred koncem je Almami Moreira s peto podal v prazen prostor, za žogo sta stekla Mladen Krstajić in Emile Mpenza, ki je s koncio nogometnega čevlja poslal žogo mimo vratarja Schalkeja Franka Rosta in poskrbel za veliko senzacijo v AufScahlke Areni. Maja 2003 se je Mpenza po sporu z menedžerjem Rudijem Assauerjem moral posloviti od dresa Schalkeja. Maščevanje je bilo sladko.

Po petih zmagah zapored je Stutgart klonil v Rostocku z 1:2. Igralci Hanse, ki se krčevito bojujejo za obstanek v ligi, so do zmage prišli v 74. minuti, ko je z glavo zadel Rade Prica. Lanski prvak Werder si je s porazom proti Herthi (0:1) otežil položaj v boju za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Edini zadetek v Bremnu je dosegel Brazilec Marcelinho v 30. minuti.

Španija: Ronaldinho spet čaral na Camp Nouju
Barcelona je v 32. krogu španskega prvenstva povsem nadigrala Getafe in zmagala z 2:0. Katalonci so začeli odločno in goste je reševal vratar Javier Sanchez Broto. V 30. minuti je Ludovic Giuly izsilil prekršek kakšnih 25 metrov od gola Getafeja. Žogo si je nastavil Ronaldinho in z mojstrim udarcem ujel Sancheza Brota na napačni nogi. Barcelona ni popuščala, v 43. minuti je Giovanni van Bronckhorst z voleja zadel vratarja gostov. V 55. minuti je Ronaldinho s sijajno podajo našel Giulyja, ki je lobal Sancheza Brota in tekma je bila odločena.

Ronaldo se vrača na pota stare slave
Tisti, ki so govorili, da ima Ronaldo preveč kilogramov, bi si morali ogledati njegovo predstavo na gostovanju pri Levanteju (0:2). V 37. minuti je odlični Michel Salgado prodrl po desni strani in v sredini našel čudežnega dečka, ki je rutinirano pospravil žogo za hrbet Joseja Luisa More. Najlepšo priložnost za gostitelje je v 43. minuti zapravil Vladimir Mančev, ko se je znašel sam pred Ikerjem Cassilasom, vendar je vratar galaktikov izvrstno posredoval. Vse upe Levanteja je sedem minut pred koncem pokopal Ronaldo, ki je po samostojnem prodoru preigral še vratarja Moro in postavil končni izid tekme.

Villarreal in Betis sta se razšla brez zmagovalca (0:0). Obe ekipi še vedno računata na mesta, ki vodijo v kvalifikacije za Ligo prvakov. Podobne cilje ima tudi Sevilla, ki je doma nepričakovano klonila proti Osasuni (0:1).

Francija: Lille blizu 2. mesta
Nogometaši Lilla so v 33. krogu francoskega prvenstva premagali Lens z 2:1 in imajo zdaj tri točke več in tekmo manj od tretjeuvršenega Marseilla. V 39. minuti je napadalec Lilla Matt Moussilou izkoristil podajo Geoffreyja Dernisa, vendar je kapetan Lensa Jerome Leroy izenačil le štiri minute pozneje. V 89. minuti je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Leroy. Strel Philippa Brunela z enajstih metrov je vratar Lensa Charles Itandje odbil, iz ozadja je pritekel Nicolas Fauvergue in zabil žogo v mrežo.

Lille še vedno zaostaja za Lyonom za 11 točk. Vodilna ekipa prvenstva je doma izgubila s Parisom SG-jem (0:1). Edini zadetek je v 45. minuti zabil Danijel Ljuboja. Lyon je doživel šele tretji poraz v letošnjem prvenstvu in prvega na domačem stadionu Gerland.

Žvižgi na Velodromu
Marseille je doživel še drugi zaporedni poraz. Na domačem Velodromu je klonil proti Ajacciu z 1:2. Yohan Demont je v 24. minuti popeljal goste v vodstvo, v 52. minuti pa je podal do Edson, ki je zadel za 0:2. Senegalec Habib Beye je le omilil poraz Marseilla. Gledalci so z glasnimi žvižgi pospremili gostitelje z igrišča, zelo jezen pa je bil tudi trener Marseilla Philippe Troussier.

Monacu ni uspelo izkoristiti spodrsljaja Marseilla. V Sochauxu so lanski finalisti Lige prvakov iztržili le točko (1:1). Urugvajec Ernesto Chevanton je v 9. minuti popeljal nogometaše iz kneževine v vodstvo, izenačil pa je najboljši strelec Sochauxa Brazilec Ilan.

Anglija: Liverpoolu le točka
Oba derbija 33. kroga Premier lige sta bila prestavljena zaradi FA-pokala. Para Manchester United - Chelsea in Arsenal - Everton bosta odigrana 11. maja. Liverpool je po odlični taktični predstavi v Torinu (0:0) tokrat le remiziral na domačem igrišču s Tottenhamom (2:2). Šved Erik Edman je z izjemnim strelom s 25 metrov razparal mrežo Jerzyja Dudka že v 12. minuti. Tik pred odmorom je na podoben način odgovoril Luis Garcia. Po prodoru Frederica Kanouteja po desni strani je v 55. minuti z glavo zadel Robbie Keane in gostje so spet vodili. Steven Gerrard je imel priložnost izenačiti z enajstih metrov, vendar je streljal mimo leve vratnice in vratarju Paulu Robinsonu sploh ni bilo treba posredovati. V 63. minuti je z lepim volejem z roba kazenskega prostora izenalčil Sami Hyypiä. V prvi minuti sodnikovega podaljška je nesrečni Gerrard zadel še vratnico.

Velika vrnitev Astona Ville
Kevin Philllips in Peter Crouch sta že v prvih 13 minutah zadela za vodstvo Southamptona proti Astonu Villi z 2:0. Med 55. in 72. minuto je nastal popoln preobrat. Za goste iz Birminghama so zadeli Carlton Cole, Norberto Solano in Steven Davis. Southampton je tako zdaj v zelo težkem položaju, to je vsekakor bil velik udarec v neizprosnem boju za obstanek. El Hadji Diouf je v 58. minuti prinesel Boltonu tri točke na gostovanju pri Charltonu (1:2). Bolton je na odličnem 5. mestu in obeta se mu nastop v Evropi, morda celo v Ligi prvakov. Na tekmi med Birminghamom in Portsmouthom (0:0) slovenski reprezentant Aleksandar Rodič ni dobil priložnosti, vseh 90 minut je presedel na klopi gostov.