Bo Samir Handanovič tudi na polnem Ljudskem vrtu ubranil vse poskuse Slovakov? Foto: EPA
Bo Samir Handanovič tudi na polnem Ljudskem vrtu ubranil vse poskuse Slovakov? Foto: EPA
Matjaž Kek
Matjaž Kek se je rodil 9. septembra 1961, a v teh dneh nima časa za praznovanje rojstnega dne. Foto: MMC RTV SLO
Kek in Dedič pred tekmo proti Slovakom

"Izbrana vrsta je po daljšem času znova pozitivno medijsko izpostavljena, v javnosti pa so od tekme velika pričakovanja. To na ekipo sicer nalaga določeno breme, ki pa je tokrat pozitivne narave. Zavedamo se, kakšna tekma nas čaka in kdo je naš nasprotnik," se pomena drugega srečanja kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010 zaveda Matjaž Kek, ki danes praznuje 47. rojstni dan.

V MMC-jevi spletni klepetalnici je bil gost Milivoje Novakovič. Celoten klepet si lahko preberete TUKAJ.

Z 12. igralcem do prve zmage
Po njegovem mnenju je vse odvisno od njih samih, kako bodo stali na igrišču in kako bodo odgovorili na določene naloge, računa pa tudi na veliko pomoč polnega Ljudskega vrta, kar je lahko pomemben adut na tekmi. "Sicer lahko gredo takšne tekme v eno ali drugo smer, toda v slovenski reprezentanci bomo storili vse, da tekmo zaključimo s pozitivnim rezultatom," dan pred tekmo v Mariboru razmišlja slovenski selektor.

Kek se poleg proučevanja nasprotnika ukvarja tudi z zdravstvenimi težavami v obrambi. V ponedeljek sta z ekipo nekaj časa trenirala tudi oba "poškodovanca" Marko Šuler in Mitja Mörec, a so se pri Mörcu znova pojavile bolečine, Šuler pa je trening predčasno končal.

Ponoviti sobotni pristop
"Za nas je najbolj pomembno, da skušamo ponoviti pristop s tekme proti Poljakom. Osebno pričakujem še težjo tekmo, kot je bila sobotna, česar se moramo vsi zavedati, vendar s pravim pristopom lahko dosežemo ugoden rezultat," je dejal Andrej Komac. Srečanja proti Slovaški, ki je v soboto doma z 2:1 premagala Severno Irsko, se veseli tudi Samir Handanovič, ki je pred 4 leti debitiral ravno na gostovanju v Trnavi, tekma pa se je končala z 0:0.

Karte hitro kopnijo
Zaenkrat je bilo do torka ob 13.00 prodanih 7.850 vstopnic, prodaja pa se je začela tudi na samem stadionu, zato je zelo verjetno, da bo Ljudski vrt znova poln. Nogometna zveza Slovenije je 500 vstopnic posredovala tudi Slovakom, skupaj pa jih je bilo izdanih 11.200. Pravico na tekmi, prenos katere si boste lahko ogledali na TVS 2 in prek spleta, bo delila norveška trojka na čelu z Sveinom Oddvarjem Moenom.

T. G.

Kek in Dedič pred tekmo proti Slovakom