Kateri četrtfinalni par bo pritegnil največ pozornosti? Foto: Reuters
Kateri četrtfinalni par bo pritegnil največ pozornosti? Foto: Reuters
Gerrard in Benitez
Pred dvema letoma je v Carigradu slavil Liverpool. Foto: EPA
Ottmar Hitzfeld
Ottmar Hitzfeld počasi sestavlja razbito samopodobo nemških prvakov. Foto: EPA
Nogometaši Barcelone so se že poslovili od pokala. Foto: EPA

Milan, Liverpool, Manchester United, Valencia, PSV, Bayern, Chelsea in Roma so moštva, ki so si v torek in sredo priigrala vstopnice za nadaljnje boje v najprestižnejšem klubskem tekmovanju. V tokratnem žrebu ni bilo postavljenih moštev in tudi ekipe iz iste države se bi lahko pomerile med seboj.

Srečanje starih znancev
Kljub nedirigiranemu žrebu se je sreča nasmehnila angleškim predstavnikom, ki veljajo za glavne favorite za končno slavje. V ospredje se je tako prerinil obračun Milan - Bayern, ki letos sicer ne blestita, a sta v preteklosti že postregla z nogometnimi poslasticami. Skupaj imata italijanski in nemški predstavnik kar 10 naslovov v Pokalu državnih prvakov oziroma Ligi prvakov. V lanski izvedbi tekmovanja so rdeče-črni s skupnim izidom 5:2 izločil Bavarce že v osmini finala.

Klasični obračun Italijanov in Nemcev
"So zelo močno moštvo, predvsem fizično. Pozimi ravno niso bili najboljši, a se pobirajo, podobno kot mi," se je na podobnosti med ekipama osredotočil Milanov strateg Carlo Ancelotti. Ottmar Hitzfeld, novi - stari trener Nemcev: "O Milanu ne gre izgubljati besed. To bo za nas velik izziv. Ima izjemne posameznike, tudi mi se ne bi branili kakšnega Kakaja. Odločitev bo padla na povratni tekmi v Münchnu."

Bo PSV presenetil še L'pool?
Po izločitvi Barcelone se bo Liverpool skušal prebiti prek PSV-ja, ki naj bi bil najšibkejši v osmerici, a takega mnenja zagotov niso v Londonu pri Arsenalu. ''Včasih je vedenje o tekmecu res prednost, včasih pa tudi ne, saj tudi tekmec ve vse o tebi. Previdni moramo biti," pravi prvi strokovni mož Liverpoola Rafa Benitez.

Manchester United čaka Roma, za katero bo to prvi četrtfinale. "Spoštujemo Romo, saj je nazadnje premagala Lyon in to v gosteh," je bil kratek Alex Ferguson.

Modri zadovoljni
Chelsea, ki si obupno želi končnega slavja v Evropi, bo prekrižal moči z vse boljšo Valencio. "To je dober žreb za angleška moštva. Mogoče bi si lahko želeli le še povratno tekmo doma... Skratka imamo dobre možnosti," je bil zadovoljen prvi operativec Chelsea Peter Kenyon. Na drugi strani bo to posebna tekma za Asierja del Horna, ki je še lani igral za Londončane, zdaj pa je član "netopirjev". "So moštvo, ki bi si ga želel izogniti, a se tudi vselaj rad vračam na igrišča, kjer sem že igral," je o mešanih občutkih razlagal Bask v Valencii.

Znani možni polfinalisti
V nadaljevanju je Theodoris Zagorakis, kapetan evropskih prvakov Grkov, izžrebal tudi polfinalne pare.

Četrtfinale:
MILAN - BAYERN

PSV - LIVERPOOL

ROMA - MANCHESTER UNITED

CHELSEA - VALENCIA

Prve tekme bodo 3. in 4. aprila, povratne pa teden dni kasneje.

Polfinale:

CHELSEA/VALENCIA - PSV/LIVERPOOL

ROMA/MANCHESTER UNITED - MILAN/BAYERN

Prvi tekmi bosta 24. in 25. aprila, povratni pa teden dni kasneje.

Finale bo 23. maja v Atenah.

T. G.