Foto:
Foto:


POOL A: TOKYO
V skupini A sta reprezentanci Japonske in Južne Koreje suvereno napredovali v naslednjo rundo, ki bo v San Diegu.Na nasprotnike pa čakata iz skupine B.
POOL B: MEXICO CITY
Ne le, da so Avstralci dosegli prvo zmago v zgodovini svetovnih prvenstev "World Baseball Classic", v kateri so slavili proti Mehiki v Mexico Cityju po pravilu usmiljenja 17 : 7 z prekinitvijo v 8. menjavi. Avstralci so v napadu prikazali izredno kontrolo pri odbijanju. S pametno in agresivno igro pri tekanju po bazah so vztrajno nizali projektile v nasprotnikove jarke in zmagali.
Cubanci so Južno Afričanom primazali 6. homerunov in prikazali izredno moč v napadu.
POOL C: TORONTO
ZDA je v Torontu izvedla dvojni salto in porazila Venezuelo z 15 : 6, Kanado pa z 5 : 6. S tem si je zagotovila nastop v naslednji rundi. Kdo se jim bo postavil ob bok še ni odločeno. Pričakujemo lahko surov obračun med Kanado in Venezuelo, ki je porazila Italijo 7 : 0.
POOL D: SAN JUAN
Prava drama se je dogajala v San Huanu. Nizozemci so namreč popolnoma presenetili favorizirane Dominikance in z bojišča odšli kot zmagovalci ( 3 : 2 ). Ali lahko Nizozemci ponovijo uspeh? Če bi vedel odgovor, bi bil miljonar. Še posebej je to težko reči, ker je njihov naslednji nasprotnik, z močjo nabit Puerto Rico.
Vir: zbss.si
Novico je napisal uporabnik phcore