Foto:
Foto:


V Torontu, kjer potekajo boji skupine C, sta se za vstopnico v drugi krog pomerili reprezentanci Italije in Venezuele. V začetku srečanja so Italjani z odlično igro v obrambi uspeli zadrževati težko topništvo Venezuelskega napada, vendar so v drugi polovici podlegli močnemu pritisku Venezuele in izgubili srečanje z 10 : 1. Iatljanom je zmanjkalo moči na gori, vse razpoložljive sile metalcev so bile izkoriščene. Priložnost so dobili mladi perspektivni metalci Italjanske izbrane vrste in s tem okusili pritisk svetovne bejzbol velesile, kar pa so izkušeni težkokategorniki Venezuelske reprezentance izkoristili in v peti menjavi dobesedno strli Italjansko obrambo z štirimi zaporednimi homeruni. Tako se je Venezuela uspela plasirati v drugi krog svetovnega prvenstva. Italjani lahko domov odidejo s pokončno držo, saj so prikazali več kot odlično igro v obrambi. V naslednji krog sta torej uvrčeni reprezentanci ZDA in Venezuele.
V skupini D pa sta se za plasiranje v drugi krog drugič srečali reprezentanci Dominikanske Republike in Nizozemske. V bejzbolu ni neodločenega rezultata, je le zmagovalec in poraženec. V izredno izenačenem in napetem dvoboju je bila sreča že drugič na strani Nizozemcev. V podaljških so zmagali z rezultatom 2 : 1 in stem dokazali, da so svetovna velesila v bejzbolu. Dominikanci, za katero nastopajo superzvezde težke kategorije MLB, pa s sklonjenimi glavami zapuščajo prizorišče in odhajajo domov. V nadaljni krog se je poleg NIzozemcev uvrstila tudi reprezentanca Puerto Rica.
Prizorišči drugega kroga tekmovanja sta San Diego - Kalifornia in Miami - Florida, kjer lahko pričakujemo hude boje. V San Diegu bodo nastopili Japonci, Korejci, Kubanci četrti kandidat pa bo znan po tekmi med Mehiko in Avstralijo. Miami pa bo gostil reprezentance ZDA, Venezuele, Puerto Rica in Nizozemske.
Novico je napisal uporabnik phcore