Foto:
Foto:


Prvi krog tekmovanj je zaključen, prvi dve ekipi vsake skupine so se uvrstile v osminofinalne boje. Osminofinalni bolji se bodo odvijali v San Diegu in Miamiju.
V San Diego, A poll, so odpotovali Japonci, ki se bodo udarili s Kubanci. Kubanci imajo sedaj priložnost, da se oddolžijo Japoncem za poraz v finalnem srečanju World Baseball Classic 2006. Nasprotniki Korejcev pa bodo Mehikanci. Mehika ne bo imela prav nič lažjega dela kot Kuba, saj so Korejci aktualni Olimpijski prvaki, za povrh vsega, pa so na olimpijskih igrah prikazali izjemno igro brez napak v obrambi.
Miami pa se bo odvijal B pool, kjer se bodo srečale in pomerile reprezentance Nizozemske, ki bo v prvi tekmi gostila Venezuelo. Nizozemci bodo imeli izjemno težkega nasprotnika, saj Venezuela velja kot močan favorit za osvojitev naslova. Pa vseeno lahko rečemo, pustimo se še enkrat presenetiti, v bejzbolu je vse mogoče. ZDA pa se bo pomerila z Puerto Ricom. ZDA ima sicer zelo močno ekipo, vendar Puerto Rico še zdaleč ni slaba ekipa, Američanom pa se lahko hitro zgodi, da jih Puerto Rico dobesedno povozi.

Novico je napisal uporabnik phcore