Foto:
Foto:


Obe Azijski moštvi sta v polfinalnih bojih suvereno počistili z nasprotniki. Japonci so gladko premagali ZDA z rezultatom 9 : 4, Korejci pa so Venezuelo dobesedno povozili z rezultatom 10 : 2.
Japonci se lahko za ponovni uspeh zahvalijo predvsem odličnemu 35 letnemu Ichiru Suzukiju, ki je v finalni deseti menjavi z dvemi izločenimi igralci in tekači na drugi in tretji bazi, uspel zadati smrtni udarec metalcu Chang Yongu.
V osmi menjavi so Japonci že nalivali šampanjec, ko se je Akinori Iwamura žrtvoval z dolgim udarcem in potisnil v domači rov točko in popeljal Japonsko v vodstvo. Toda Korejci so izenačili na 3 : 3 v naslednji menjavi proti 22 letnemu Yu Darvishu, ki je bil v igro poslan z nalogo ustaviti Korejski napad in ohraniti vodstvo Japonske.
Japonski manager Tatsunori Hara je pravzaprav ogreval metalca Toshiya Sugiuchija, vendar se je v zadnjem trenutku premislil in na goro postavil Darvisha.
Daisuke Matsuzaka je postal MVP. Na letošnjem prvenstvu si je priigral 3 zmage od treh tekem z ERA. 2.45.
Finalni boj se je odvijal pred 54.846 glavo množico, kar je novi rekord obiska na samostojni tekmi svetovnih prvenstev v bejzbolu. Polfinalne boje z vključno finalnim bojem, kar šteje tri tekme, si je v živo ogledalo 141.834 ljubiteljev tega športa, celotni turnir pa je zabeležil 801.408 prodanih vstopnic. Množica na prizorišču v Los Angelesu je dobesedno ponorela, z oranžnimi in modrimi thundersticki so mahali kot za stavo, ko je Koreja uspela izenačiti v deveti menjavi. Reakcije na preobrate pa so bile nad pričakovanji, 48 letna kostrukcija parka pa se je pod navijači skoraj podrla.
Po vsem svetu se je začela sezona 2009, v naslednjem mesecu pa se začne tudi pri nas in v Evropi.
V letošnji jeseni bo v Evropi, Svetovni Pokal državnih reprezentanc.
Prva runda (9-12 Sep) svetovnega pokala se bo odvijalo v Španiji (Barcelona), Reubliki Češki (Praga), Nemčiji (Regensburg), Rusiji (Moskva) in na Švedskem (Stockholm) z 22imi nastopajočimi reprezentancami.
Druga runda (14-20 Sep) se bo odvijala na Nizozemskem (Rotterdam, Haarlem, Amsterdam) in v Italiji (Milano, Torino, Rimini, Parma, Piacenza, Codogno, Bollate, Bologna, San Marino, Verona, Vicenza, Trieste, Firenze, Macerata, Reggio Emilia) z 16imi sodelujočimi ekipami.
Tretja, finalna runda (22-27 Sep) pa v Italiji (Grosseto, Nettuno, Anzio, Matino, Caserta, Messina, Palermo, Rome) z 8imi reprezentancami.
Vse vstopnice za ogled tekem v živo so že razprodane. Tolažimo se lahko le, da bomo tekme lahko spremljali preko malih zaslonov.

Novico je napisal uporabnik phcore