Foto:
Foto:


Večina lanskoletnih igralcev ostaja. Na novem seznamu ni veterana Bogdana Arneža in Mirana Brinovca. Na seznamu, ki kroji Slovensko bejzbol reprezentanco Slovenije lahko zasledimo precej mladih perspektivnih igralcev, ki bodo dobili priložnost in s tem tudi potrebne izkušnje za uspešne nastope na mednarodnih tekmovanjih v prihodnjih letih.
Nastop Slovenske reprezentance v omenjeni ligi ima prav poseben namen. Z udeležbo v Italjanski B ligi bodo lahko mladi igralci pridobili prepotrebne izkušnje. Prav tako pa bo Slovenska reprezentanca lahko na učinkovit način gradila igro in izkoristila tekmovanje za uigravanje moštva. Vse to lahko močno vpliva na igro reprezentance Slovenije na naslednjih kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo državnih reprezentanc.
Lansko leto je bejzbol reprezentanca Slovenije nastopila v Italjanski C1 ligi, katero je izkoristila za uigravanje pred nastopom na zadnjih kvalifikacijah za EP. Projekt C1 je po pričakovanjih obrodil sadove, saj so naši fantje na zadnjih kvalifikacijah zasedli drugo mesto v svoji skupini. V finalnem dvoboju je Slovenija žal izgubila proti izredni reprezentanci Češke, katerim je uspel preboj na EP.
Prvi trening reprezentance bo v sredo 8.4.2009 ob 16.30 uri na igrišču BSK Golovca v Ljubljani, je še sporočil selektor Andrej Mrevlje.
Novico je napisal uporabnik phcore