Akcija pri drugi bazi Foto:
Akcija pri drugi bazi Foto:
Jaka Šerbec
Jaka Šerbec
Jesus Delgado
Jesus Delgado
Tine Marolt
Tine Marolt


Baseball - Člani
Prispeval Gašper Jakomin
Nedelja, 03 Maj 2009 20:22
Ljubljana, 3. maj 2009 - Slovenska reprezentanca v bejzbolu je v italijanski B ligi zabeležila zmago in poraz. Naši fantje so na domači zelenici v Ljubljani gostili Nove črne Panterje in jim presenetljivo iz krempljev iztrgali eno zmago.
Gostje iz Ronchija pri Trstu so bili bolj veseli po uvodni tekmi dneva, ki so jo dobili z rezultatom 9 : 1. Številne napake Slovenije, ki se vedno znova ponavljajo v obrambni vrsti so zahodnim sosedom omogočile, da so se zlahka sprehodili do novih prvenstvenih točk.
„Na jutranjih tekmah nam še ne gre vse po načrtu, vendar smo zadovoljni, da na tekmah igralci dobivajo izkušnje“, je po petem porazu v sezoni povedal slovenski reprezentant Andrej Bizjak.
Grenka izkušnja v tretjem krogu je slovenske reprezentante prebudila, saj so na drugem obračunu dneva Novim črnim panterjem postrigli ostre kremplje.
Slovenija je korak s kakovostno boljšim nasprotnikom držala predvsem po zaslugi venezuelskega metalca Jesusa Delgada, ki je z dobrim metanjem soigralcem v obrambni vrsti olajšal delo. Slednji so svoje delo opravili bolje kot na prvi tekmi in poskrbeli, da gostje niso dosegli veliko točk.
Drugo zmago v prvenstvu zahodnih sosedom je Sloveniji v zadnjem napadu priigral Jaka Šerbec, ki je žogico odbil izven igrišča oz. dosegel „home run“. Varovanci glavnega trenerja Boruta Beličiča so se tako veselil pomembne zmage s 4 : 3.
„Danes bi lahko vzeli več kot smo dobili, škoda, ker smo bili na prvi tekmi še malce zaspani. Druga tekma je bila napeta do zadnjega meta, saj bi lahko zmagal kdorkoli, vendar na srečo se je izšlo v našo korist“, je po novi zmagi Slovenije povedal mož odločitve Jaka Šerbec.
Trenutni izkupiček Slovenije po treh odigranih krogih sta dve zmagi in štirje porazi.
Slovenska izbrana vrsta je v naslednjem, četrtem krogu prosta, čez dva tedna pa jo čaka gostovanje pri moštvu Ilcee iz Roviga.
Vir: ZBSS
Novico je napisal uporabnik phcore