Insport - Ljubljana Foto:
Insport - Ljubljana Foto:
Insport - Ljubljana
Insport - Ljubljana

Insport Škofja Loka - FBK Ljubljana 6-3
Derbi kola med InSport-om ter FBK Ljubljano je prikazal predvsem med domačini uigrano in dopadljivo igro po drugi strani pa groba in na trenutke nešportna igra igralcev FBK Ljubljana ter posledično 9 izključitev na tekmi.
Na domačem parketu so že od prvega sodnikovega žvižga Ločani pokazali, da bo zmaga ostala doma. Hitra in kombinatorna igra domačih gostom ni pustila blizu vrat, danes odlično razpoloženega Davida Kularja. Vodstvo 2:0 po prvi tretjini je samo dokaz da so v igro stopili 100% motivirani. Rezultat se je dokončno zlomil v drugi tretjini, ko so imeli Ljubljančani, kar dva izključena igralca. Lepe akcije ob dveh igralcih več so bile tudi plod dveh zadetkov (prvi zadetek Križnar Ožbej po podaji Kržišnik Blaža, drugi pa Šubic Jani po podaji Miklavčič Iztoka). Ločani so kljub visokemu vodstvu 4:0 še naprej pritiskali na vrata gostov in poiskušali nove variante vendar do realizacije še kakšnega zadetka ni prišlo saj se prava igra zaradi kot že prej omenjene grobosti niti ni mogla razviti.V tretji tretjini so gosti hitro dosegli zadetek,vendar je z lepo mojstrovino stvari na svoje mesto spet postavil tokrat izredno razpoloženi Kržišnik Blaž, ki je bil z 2 zadetkoma in 2 asistencama najboljši igralec InSporta. Izredno oster in nešporten je bil tokrat kapetan gostov Likar Miran, ki je bil tudi dvakrat izključen ob tem pa je še nekajkrat nešportno posredoval pri ogradi. InSport ostaja na 1. mestu lestvice 1. Floorball lige.
FBC Borovnica - FBC Žiri 9-5
Članska ekipa Borovnice je kljub neprepričljivi igri dosegla tretjo zmago sezone. Tokrat so bili boljši od Žirovcev. V letošnji sezoni Borovničani nikakor ne pokažejo tistega, kar so kazali pred samo sezono. Tokrat so sicer osvojili obe točki, vendar igra ni nikogar navdušila. Vseeno so igralci prikazali nekaj dobrih akcij, vrhunec pa je bil zadetek Anžeta Pristavca, po podaji Luke Časarja in Tomaža Demšarja. Slednji je bil zagotovo prvo ime srečanja, saj je s 4. zadetki doprinesel največ k končnemu uspehu. Po nekaj sezonah je prvič zaigral v napadu, kar se je celotnemu moštvu močno obrestevalo.
Mali princ Iles Idrija - ŠD Zelenci Kranjska Gora 3-17
Kljub optimizmu, da bi lahko presenetili Zelence in na koncu iztržili ugoden rezultat so gostje nadigrali domačine v vseh elementih igre. Članska ekipa Mali Princ je v 4. kolu 1. Floorball lige gostila ekipo Zelencev iz Kranjske Gore. Gostje so prišli v kompletni postavi, kar je dalo slutiti, da so tekmo proti novincem vzeli zelo resno. Že v uvodnih minutah prve tretjine so Zelenci pokazali, da so tokrat prišli v Idrijo po zmago saj so po 10. minutah igre že vodili z rezultatom 5.0. Do konca prve tretjine so tako dobili novinci še en zadetek niso pa imeli večje priložnosti, da bi ogrozili nasprotnikova vrata. V drugi tretjini pa so Idrijčani igro zastavili malo drugače in temu je tudi sledil prvi zadetek Jošta Lapajneta. Zelenci kaj več kot dva zadetka v 20. minutah druge tretjne tudi niso dali saj je odlično delovala predvsem obramba z vratarjem na čelu. V zadnji tretjini pa nerazumljiv razpad igre domačih. Gostje so nasuli kar devet zadetkov od tega dva, ko so imeli igralca več v polju in enega iz kazenskega strela. Pokazala se je predvsem neizkušenost v domači vrsti saj so popustili prav v trenutku ko so še držali ugoden rezultat. Zelenci so v tem elementu igre pokazali, da so pravi mojstri saj so rešetali vrata domačih z vseh pozicij. Tako je za Idrijčani še ena lekcija odličnega floorballa ampak lekcijo so dobili od boljšega nasprotnika. Z takimi tekmami se bodo kalili in v naslednji tekmah pričakujemo vsekakor napredek in boljše rezultate. Pri ekipi Mali princ Idrija so blesteli predvsem Tadej in Klemen Močnik ter mladi up Idrijskega floorballa Jošt Lapajne. Vratar Sebastjan Bevk pa je že tako ali tako vedno eden od glavnih akterjev na igrišču, ki s svojimi obrambami spravlja v obup nasprotnike. V naslednjem 6. krogu se bodo Berkmandlci na domačem igrišču pomerili z ekipo Polycom Brlog iz Škofje Loke.
Elrod Škofja Loka - Polycom Brlog 5-7
Elrod Škofja Loka je v zadnji tekmi četrtega kola 1. Floorball Lige v Idrijski Modri dvorani gostil ekipo Polycom Brlog. Tekma se je pričela po pričakovanjih, saj je ekipa Polycom Brloga z rutinirano igro, prevladala na igrišču. Svojo premoč je kronal z tremi lepimi zadetki in vodstvom 3:0 po prvi tretjini. Druga tretjina ni bila veliko drugačna od prve. Polycom Brlog je igral svojo igro , ki jo je potrdil z novimi tremi goli v mreži mlade ekipe Elrod iz Škofje Loke. Tudi Elrod je v tej tretjini dosegel svoj prvi gol in sicer iz prostega strela. Tretja tretjina je vnesla nekaj zmede v ekipo Brloga. Ta je sicer povedla 7: 1 nato pa kljub številnim priložnostim ni več dosegla gola, Vratar Elroda je z ubranil nekaj odličnih strelov najboljšega igralca Brloga Damirja Džafiča. Kdor ne da dobi, in tako je tudi bilo . Ekipa Elroda je dosegla še 4 gole in se približala na samo dva gola zaostanka. Razlog za to so bile tudi izključitve na strani Poycom Brloga, katerega igralci so preveč energije porabili za diskusije s sodniki in manj za igro. Zmaga Polycom Brloga sicer ni bila nikoli vprašljiva. Ekipa je tako dosegla svojo 4 zaporedno zmago s čemer se je še bolj utrdila na trenutnem drugem mestu. Pohvale veljajo tudi mladi ekipi Elroda za lepo in zavzeto igro, ki jim bo zagotovo v nadaljevanju prinesla tudi zmage.
FBK Galaks - FBK Bogojina 07 - prestavljeno
Novico je napisal uporabnik sekretar