Kyle Lowry lani odigral le 10 tekem,letos že 44 in 2 začel Foto:
Kyle Lowry lani odigral le 10 tekem,letos že 44 in 2 začel Foto:
Mike Conley odigral 19 tekem v letošnji sezoni
Mike Conley odigral 19 tekem v letošnji sezoni


Damon je letos odigral 29 tekem, vse v začetni peterki, vendar od 30. decembra ni več stopil na parket, saj sta prednost dobila Mike Conley in Kyle Lowry, že prej pa se je začelo govoriti o nezadovoljstvu organizatorja igre. Njegova statistika je sicer bila 7,3 točk in 3,9 asistence na tekmo.
V Memphis je prišel leta 2005 kot prosti igralec in podpisal pogodbo do konca sezone 08/09 za približno 4,5 milijonov dolarjev na leto. Tako bi mu klub moral izplačati 4,35 milijonov letos in 4,65 naslednje leto, najbrž pa bo znesek, ki ga bo dobil sedaj za polovico nižji, saj piše v pogodbi, da klub lahko to stori, če igralec igra manj kot 55 tekem oz. manj kot 20 minut na tekmo v tej sezoni.
Stoudemire, ki je sicer pred prihodom v Memphis 7 in pol sezon preživel v Portlandu in še prej dve in pol v Torontu, si bo zdaj moral poiskati nov klub, kar pa ne bo težko. Kar nekaj ekip bi namreč bilo veselih 34 letnega veterana, saj so očitno letos organizatorji igre najbolj iskani igralci v ligi.
Tako bosta vse več igrala mlada Mike Conley,ki ima že zdaj povprečje 9 točk in 5 podaj na tekmo v 26 minutah in Kyle Lowry ki ima povprečje 8 točk 4 skoke in 4 podaje na tekmo v 24 min.


Novico je napisal uporabnik Igač