Veselje kranjskih hokejistk Foto:
Veselje kranjskih hokejistk Foto:

zaključek tekmovanja v razširjeni avstrijski hokejski ligi DEBL pred domačo publiko v Kranju.
Po »festivalu golov«, kot so srečanje v Kranju pred tednom dni poimenovali avstrijski mediji, so na sinočnji tekmi kranjske hokejistke po streljanju kazenskih strelov premagale tekmice z 2:1.
Za veliko presenečenje je v kranjskem taboru že pred odhodom v Kapfenberg poskrbela vratarka Hedi Korbar, ki okreva po operaciji in na katero soigralke niso računale, ko je v avtobus pričela nositi svojo opremo. »Bom poskusila« je bil kratek odgovor. Tako je s svojim predčasnim povratkom še bolj utrdila prepričanje ekipe, da gredo v Kapfenberg po zmago.
Srečanje v ledeni dvorani v Kapfenbergu, ki je potekalo pred zavidljivim številom gledalcev, se je začelo s takojšnjim odločnim naletom Kranjčank, vendar jim tekmice niso ostale dolžne. Z njim lastno organiziranostjo, so domačinke v tretji minuti povedle z 1:0, vendar so kranjske igralke nemudoma strnile vrste tako, da so se vsi nadaljnji napadi zaključili brez zadetka. V enajsti minuti so Kranjčanke dosegle izenačujoč zadetek, ki pa so ga sodniki nerazumno razveljavili in pokazali, kdo je gospodar na ledu. Navkljub borbeni, zagrizeni in domiselni igri, Kranjčanke niso uspele doseči zadetka, ki bi igro vrnil v izhodišče. Prvo tretjino so poleg razveljavljenega gola in nedosojenega kazenskega strela v korist Kranjčank zaznamovale še grobe »tehnične napake«, saj je semafor deloval po svoje, predvsem ob izključitvah Kranjčank.
Druga tretjina je potekala v znamenju napadov orlic, vendar plošček nikakor ni našel poti v mrežo domačink, ki so le redko prihajale pred nasprotni gol. Glasno vzpodbujanje s tribun je kljub številčni premoči domačih navijačev diktirala Navijaška skupina Trobentice, ki je bila zvest spremljevalec kranjskih šampionk skozi celotno prvenstvo.
Tudi zadnja tretjina je minevala v znamenju kranjskih orlic, ki so postale trn v peti sodniški trojki, ki je s svojimi odločitvami izrazito pokazala kaj pomeni prednost domačega terena, saj je večji del tretjine minil v igri številčne premoči petih domačink nad tremi Kranjčankami. Sanje o zmagi domačink v rednem delu je pet minut pred koncem z odlično odmerjenim strelom pokopala Mojca Duh in s tem stvari postavila na pravo mesto.
V podaljšku trenerka in igralka iz Neuberga, Latvijka Inguna Lukaševica ni več zapustila ledu, vendar so se domači napadi izjalovili, še preden so postali nevarni za kranjske vrata.
Tudi po podaljšku je rezultat ostal 1:1.
Na koncu so kazenski streli odločili zmagovalca in to je HK MERKUR TRIGLAV KRANJ! Prvi trije streli obeh moštev niso končali v mreži. Kot četrta strelka Triglavank je nastopila »snajperistka« Špela Hafner, ki je z izjemnim zadetkom odločila srečanje in Kranju zagotovila odločilni finale v ligi DEBL.
Finale in zaključek lige DEBL bo v nedeljo, 22. marca ob 14.30 v ledeni dvorani v Kranju.
Novico je napisal uporabnik triglavanke