Nova obrambna naveza Galaks-a Foto:
Nova obrambna naveza Galaks-a Foto:
Ekipa Zelencev, ki je vzela skalp Borovnici
Ekipa Zelencev, ki je vzela skalp Borovnici
Detajl z nedeljske tekme
Detajl z nedeljske tekme

FBK Galaks - Elrod Škofja Loka 6-2
Nedeljska tekma med Galaksom ter Elrod Šk.Loka se je v prvi tretjini odvijala predvsem v korist Ločanov, ki so 1. tretjino dobili z 2:1. Ločani so v nadaljevanju popustili in vse večji pritiski proti vratom Elrod-a so za Galaks obrodili sadove oz 3 zadetke v nasprotnikovi mreži. Tako so domači pred zadnjo tretjino že odšli na odmor z dvema goloma prednosti. Začetek zadnje tretjine je pripadel Ločanom vendar niso prišli do zadetka. Galaks je hitro vzpostavil ravnovesje na igrišču in zmanjšal pritisk na svoja vrata. Na sredini zadnje tretjine so več od igre imeli domačini ob odlčnih obrambah vratarja Rovtar Anžeta. Igra se je na sredini razživela , akcije pa so si bliskovito sledile a brez tako željenih zadetkov za gledalce. Prišla je 13.minuta za Galaks in zadetek po eni najlepših akcij na tekmi, ki sta jo izpeljala Burnik Anžekot podajalec ter Božnar, Kristjan ki je lepo zaključil z zadetkom. V zadnjih minutah so sledile tudi izključitve na obeh straneh saj je borba potekala za vsako žogico. Več znanja so prikazali domačini, ki so 2 minute pred koncem zadeli za vodstvo 6:2. Glede na videno zaslužena zmaga Galaksa, Elrod pa bo prvo zmago poiskušal priigrati v naslednjem kolu.

FBC Borovnica - ŠD Zelenci Kranjska Gora 3-7
V začetku tekme so dobro krenili pri Borovnici, saj je v tretji minuti zadel Tomaž Demšar. V nadaljevanju so imeli Borovničani več od igre, a se je izkazal vrata zelencev Matej Žmuc, ki je bil tudi sicer celo tekmo zelo zanesljiv. Zelenci so nato tik pred koncem tretjine uspeli izenačiti, prednost pa so si priigrali že 30 sekund po začetku druge tretjine. To je malo zmedlo Borovničane, ki so še naprej napadali, a zelenci so se z dobro obrambo in protinapadi uspešno branili. Borovničani so ponovno uspeli izenačiti rezultat, a so nato dve minuti pred koncem dobili gol.
V tretji tretjini je igra postajala vedno bolj nervozna in na trenutke groba, Borovničani so prišli na gol zaostanka, saj so močno napadali in imeli nekaj lepih priložnosti, a žogica enostavno ni hotela v nasprotnikov gol. V zadnjih desetih minutah so Zelenci uspešno izrabili taktiko branjenja in hitrih protinapadov, saj so tako zadeli še štirikrat.
Vir.A.Z.
Mali Princ Idrija - FBK Ljubljana 2-11
Igralci Malega Princa iz Idrije so tokrat gostili favorizirano ekipo Ljubljane. Odličen začetek tekme je pokazal napredek domačinov saj so že takoj na začetku imeli priliko, da povedejo vendar se je izkazal vratar Ekar pri gostih.. Tudi tokrat so Idrijčani imeli predvsem zaradi neizkušenosti veliko izključitev vendar so to nekako kompenzirali z odlično igro v obrambi.Kljub temu se je prva tretjina končala z 3:0 za goste. Med odmorom so Idrijčani po napotkih trenerja spremenili začetno postavo in na ta način poiskušali spremeniti potek igre. Res, da je prinesel zadetek tudi za domačine vendar so Ljubljančani vsako napako kaznovali z zadetkom. Rezultat druge tretjine se je končal pri 1:5 za goste. V zadnji tretjini zopet nekoliko zbranejša igra domačinov, ki so kronali igro z zadetkom. Pri Idrijčanih velja pohvaliti izjemne obrambe vratarja Sebastjana Bevka, ki je ob podpori obrambe v trenutkih dobesedno zaklenil vrata ter napadalca Klemna Močnika, ki je sodeloval pri obeh zadetkih domačih. Glede na to, da so bili igralci FBK Ljublana lanskoletni polfinalisti državnega prvenstva smo lahko z videno igro domačinov več kot zadovoljni.

FBC Žiri - Polycom Brlog 2-4
V idrijski Modri dvorani so se v soboto v prvi tekmi ob 17.30 pred približno 20 gledalci pomerili Žirovci ter Polycom Brlog. Že v 2.minuti so Žirovci zatresli mrežo Polycoma, zadezek pa je dosegel v solo akciji Rok Mlinar.
V prvi tretjini kljub izključitvam na obeh straneh nismo videli zadetka kljub številčni premoči na eni ali drugi strani. Žirovci so se nekako otresli pritiska in poiskušali z protinapadi ter tako v 15.minuti povišali na 2:0 v akciji, ki sta jo izpeljala Rok Jelenc s podajo ter Rok Mlinar z zadetkom. V zadnji minuti pa je znižal zaostanek za Polycom Damir Džafič.
Druga tretjina je postregla z hitro in domiselno igro na obeh straneh. V 17. minuti pa so Žirovci zaspali ob prekinitvi in iz prostega strela je zadel David Oblak. V drugi tretjini je tako ostalo pri rezultatu 2:2.
V 3.tretji tretjini pa hitra dva zadetka na strani Polycoma. Obarat pa je v akciji sodeloval Damir Džafić, ki pa je naredl tudi napako za izključitev zaradi nepravilne menjave. Žirovci pa kljub ponovni prednosti igralca več tega niso izkoristili v svoj prid. V 11.minuti pa ponovna izključitev Džafiča, ki pa si je tokrat prislužil 5.minutno kazen.Kljub števični prednosti tega Žirovci nikakor niso znali izkoristiti ampak so si še sami prislužili izključitev.
Vir. R.N.
FBK Bogojina 07 - Insport Škofja Loka 1-26
Aktualni državni prvaki niso imeli posebej težkega dela z novinci v ligi. So pa gostitelji pokazali, da imajo kar lepo število mladih igralcev, ki bodo v prihodnje nosilci igre v Prekmurju. Kapetann Bogojine 07 Dani Černela se je s svojimi fanti dobro upiral vendar za odmevnejši rezultat pač še niso dorasli ekipi InSporta.
Ekipa Bogojina 07 je še zelo mlada ekipa, ki veliko obeta, vendar imajo veliko težav s treningi, saj lahko trenirajo samo mali floorball pri pripravi igrišča za veliki floorball oz 1. Floorball ligo pa tudi nimajo posluha pri vodstvu njihove domače športne dvorane.
Pri domačinih velja omeniti tudi vratarja, ki šteje samo 13 let in se je izkazal z številnimi obrambami. Ekipa InSporta hkrati tudi čestita domačinom za izredno fer igro in pa seveda gostoljubje.
Vir. J.Š
Novico je napisal uporabnik sekretar