Mitja Dragšič Foto:
Mitja Dragšič Foto:
Aleš Gorza
Aleš Gorza


Slalomisti ostajajo v Evropi
Že prihodnji mesec se bosta torej Dragšič in Gorza po petih mesecih vrnila na smuči. Obe skupini moške reprezentance namreč čaka trening na švicarskih ledenikih (Zermatt in Saas Fee). Slalomski specialisti bodo nato ostali v Evropi, medtem ko pa bo del ekipe, v kateri bo tudi Gorza, odpotoval na južno poloblo, natančneje v Čile. "Že prihodnji teden se odpravljamo v Schladming na nadaljnje kondicijske treninge. Stroške krijejo organizatorji svetovnega pokala in seveda se bomo vadbe z veseljem udeležili. Po tem pa počasi na sneg in na potovanja. Južna polobla za nas, tehnično ekipo, odpade. Ni dovolj denarja, da bi lahko tja odšla celotna reprezentanca. Vsi za treninge prispevamo nekaj svojega denarja, tudi zato gre lahko del ekipe v Čile. Za tehnične discipline naj tam ne bi bilo ustreznih terenov, zato bomo raje ostali v Evropi," o poletnih načrtih razlaga šestnajsti slalomist minule sezone
Gorza: Trening ne bo trpel
"Žal mi je, da aprila in maja zaradi bolečin v roki nisem mogel trenirati na snegu. Niti palice nisem mogel držati v rokah. Vseeno pa sem trdno prepričan, da pripravljalno obdobje zame ne bo niti malo okrnjeno. Kondicijsko sem dobro pripravljen, volja ni sporna, zato se resnično veselim, da se znova postavim na smuči," ocenjuje Gorza, ki načrtuje trening prav vseh disciplin. Njegov cilj namreč ostaja dokončno preoblikovanje v vsestranskega smučarja.
Kakšni pa so Dragšičevi cilji? "Prvi cilj je, da se kar najbolje pripravim. Jasno je, da razmišljam tudi o sezoni, o prvih tekmi. Ampak ta je še tako oddaljena … Dotlej bo še veliko treningov, toliko stvari je treba še postoriti. Je pa dejstvo, da se uvoda mnogo bolj veselim kot prejšnje sezone," pravi 'Geli', kot nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka kličejo reprezentančni kolegi.
Novico je napisal uporabnik matic17