Fiorelli in Vidovilč sodelujeta pri iskanju dviganja. Foto:
Fiorelli in Vidovilč sodelujeta pri iskanju dviganja. Foto:
Andrej Fiorelli pripravlja kokpit za vzlet.
Andrej Fiorelli pripravlja kokpit za vzlet
Zadnje informacije zemeljske ekipe pilotu pred vzletanjem
Zadnje informacije zemeljske ekipe pilotu pred vzletanjem.
Še en uspešen zaključek tekmovalnega dne
Še en uspešen zaključek tekmovalnega dne.

Na sporedu je bila kraljevska disciplina prvenstva, saj je bilo vreme odlično in organizator se je odločil, da bodo morali tekmovalci v klubskem razredu jadralnih letal preleteti kar 338 kilometrov nad zahtevnim hribovjem med točkama Pescaseroli in Nocera Umbra.
Vidovič in Fiorelli sta se odločila, da ne bosta sledila vodilnim, temveč sta izbrala svojo pot, za katero se je izkazalo, da je bila daleč najhitrejša. Zopet je bil le nekaj sekund prej na letališču Vidovič, Fiorelli pa še vedno daleč pred tretjim. Zmagovalca sta dosegla povprečno hitrost 114 km/h, medtem ko je tretjeuvrščeni Bauder (NEM) zmogel le 106 km/h.
Slovenca letita v paru, tesno eden ob drugem, zato lažje in hitreje najdeta najmočnejše vzgornike, ki so bistveni za hitro letenje. Potrebno je veliko sodelovanja in prav to je v teh dneh njuna največja odlika.
V skupnem seštevku sta se prebila na izvrstno 7. (Vidovič) in 11. mesto (Fiorelli), od koder imata lepe možnosti za napredovanje med najboljše. Pred tekmovalci so do konca svetovnega prvenstva še trije tekmovalni dnevi.
Slovenci lahko v Rietiju navijamo tudi za Štefana Leuteneggerja, ki tekmuje v standardnem razredu. Je sin slovenskih staršev in se z našimi tekmovalci pogovarja slovensko, sicer pa živi v Švici in tekmuje za švicarsko reprezentanco. Že pred prvenstvom je veljal za enega izmed vročih favoritov, kar zdaj tudi upravičuje. Z minimalnim zaostankom je pred finalom svetovnega prvenstva na četrtem mestu z možnostmi tudi za skupno zmagoslavje.
Novico je napisal uporabnik akolar