Logo državnega prvenstva Foto:
Logo državnega prvenstva Foto:

Konec prihodnjega tedna se bo začelo 18. odprto državno prvenstvo Slovenije v preletih z jadralnimi padali. Vse se bo dogajalo v Kobaridu, ki je že kar nekaj let znan kot en najboljših krajev za tovrstni šport v Sloveniji. Po letih 1999 in 2005, ko je Kobarid že gostil prvenstvo Slovenije so se letos organizatorji, društvo Adrenalin, odločili, da se še posebej potrudijo in organizacijo državnega prvenstva dvignejo na višji nivo.
Prvenstvo se začne v soboto 23. avgusta s prijavami in bo trajalo cel teden do 30. avgusta z zaključno prireditvijo.
Več informacij dobite na: http://www.sloopen2008.si
Tekmovalni » office« bo v baru Teja, ki se nahaja ob samem vstopu v Kobarid. Lokacija je izvrstna, saj bo v času prvenstva poleg dovolj velikega in varnega pristanka poskrbljeno tudi za velik parkirni prostor za vse udeležence, ki jih gotovo ne bo malo saj je potrjenih že skoraj vseh 130 tekmovalcev.
Nenazadnje pa so nam v Teja baru, ki je med drugim tudi sponzor tekmovanja, zagotovili da bo pri njih mogoče tudi pogasiti žejo vseh žejnih grl!
Na isti lokaciji bodo tudi prireditve, ki so načrtovane v sklopu samega prvenstva: otvoritev in zaključna prireditev, koncerti,…
V času prvenstva bo organiziranih kar nekaj »partijev« za tekmovalce. Naj omenim že tradicionalni »polenta party« v Drežnici, »Teja Party« v Kobaridu pa »party« v Kampu Nadiža v Podbeli, da pa ne izdamo vsega pripravljamo tudi nekaj presenečenj.
Seveda, da ne pozabimo omeniti, štartali bomo iz Kobariškega Stola. Sam štart je dovolj velik, da lahko naenkrat štarta čez 140 pilotov. V sklopu tekmovanja pa bo seveda organiziran tudi prevoz na štart. Za vse tiste pilote, ki se tekmovanja ne bodo udeležili pa bi vseeno radi leteli z » nami«, bo organizator poskrbel tudi za njih. Prevoz bo možen vsak letalni dan okrog 11.00 ure izpred bara Teja . Torej vabljeni vsi !
Sicer pa bo organizator tudi napisal nekakšen vsakodnevni »report«, katerega boste lahko prebrali na naših straneh www.sloopen2008.si in na www.sffa.org . Vsi tisti, ki se prireditve ne boste mogli udeležiti, boste prav tako na tekočem kaj se v Kobaridu dogaja.
Torej pridite in si oglejte letošnjo največjo in najmnožičnejšo prireditev v jadralnem padalstvu pri nas!
Vir: www.paragliding-slovenia.si
Novico je napisal uporabnik ivanl