Foto:
Foto:


Prvo srečanje sta mladi reprezentanci odigrali v Celju, slavili pa so naši južni sosedje z minimalnim rezultatom 0:1Da gre za zelo enakovredni reprezentanci, je razvidno že iz samega rezultata prve tekme, saj v futsalu redkokdaj zasledimo končni izid 1:0.
Kljub boljšemu začetku Slovencev, so Hrvati v nadaljevanju srečanja vzpostavili ravnotežje, vendar tako ena, kot druga ekipa ni uspela spremeniti rezultata na semaforju, ki je do konca polčasa ostal 0:0. V drugem delu so bili spretnejši in srečnejši hrvaški reprezentanti, ki so v 27. minuti preko Marinoviča dosegli zmagoviti zadetek. Kljub številnim poizkusom naših fantov, tokrat žoga ni hotela v nasprotno mrežo in Slovenci so morali priznati minimalno premoč naših južnih sosedov.
Povratno srečanje v Rogaški Slatini se je začelo bolje za naše fante, saj so že v prvih minutah iz protinapada povedli z golom Pantiča in to minimalno vodstvo uspeli ohraniti do konca prvega dela. Gostje so se trudili rezultat izenačiti, naši pa so jim odgovarjali z množico strelov proti njihovim vratom, vendar so le-ti ostali nerealizirani. Drugi polčas so Hrvati začeli odločneje, kar se jim je obrestovalo v 27. minuti, ko je rezultat izenačil Lucič. Naši so, tako kot v prvem delu, zamudili veliko priložnosti in zopet potrdili pravilo "kdor ne da, dobi", saj je 5 minut kasneje, po napaki obrambe, na 2:1 povišal Martinac. Naši mladi upi niso vrgli puške v koruzo, saj so zaigrali bolj ofenzivno, vendar je zopet manjkal zaključek - zadetek. V zadnjih minutah se je pritisk stopnjeval, vendar je kar nekajkrat spremembo rezultata na semaforju preprečil gostujoči vratar. V zadnji minuti pa je vnovično napako naše obrambe ponovno kaznoval Martinac in s svojim drugim zadetkom postavil izid srečanja 3:1.
Rajko Zemljič
www.videoslofutsal.com
Novico je napisal uporabnik purgas