CIRIUS je prvič v svoji 60 letni zgodovini organiziral olimpijado Foto:
CIRIUS je prvič v svoji 60 letni zgodovini organiziral olimpijado Foto:


Plavalci prvi sklenili nastope
Po svečani otvoritvi so prvi nastopili plavilci v disciplinah: 69 m (6X16), 64 m (4X16) in 32 m (2X16). Zmagovalca je določil najbolši čas iz vsake skupine. V plavanju pa so se skupaj pomerilitako moški kot ženske.
Jaka Božnar, Jakob Zelinka, Miha Jakopin in Dominik Žabrl nastop opravili z odliko
Najzanimivajša tekmovanja v plavanju so bila na razdalji 69 m in 64 m ter zadnja skupina na 32 m. Na razdalji 69 m je slavill Jaka Božnar pred Blažom Lipužičem in Davidom. Jaka in Blaž sta se tudi skupaj pomirila v isti skupini, kjer je bil po napeti borbi prav Jaka hitrejši. Na razdalji 64 m je z prepričljivo zmago slavil Jakob Zelinka pred Danijelo Božič in Rokom Veharjem. Prav tako sta se v isti skupini pomerila Jakob in Danijela kjer pa je Jakob rabil dve dolžini, da je strel odpor Danijele. V zadnji disciplini 32 m pa so podelili dva kompleta odličij. En zmagovalec je bil Miha Jakopin, drugi zmagovalec pa je bil Dominik Žabrl, ki je v svoji skupini tekmoval skupaj z Harisom Muratovičem in je celo kazalo, da bo slednji zmagal kajti Dominik je imel težave, vendar pa je Haris slabo izkoristil odriv in s tem zapravil zmago. Haris in Dominik sta tekmovalca, ki sta na invalidskih vozičkih.
Aleš Sečnik brez težav, v odbojki pa preobrat
Naslednji dan so sletila tekmovanja iz odbojke in pink ponka ter odbojek. V pink ponku je zmagal Aleš Sečnik pred Sašotom Gačnikom in Miloradom Mrgo. Zanimivo je morda tudi to, da je bil Aleš Sečnik na invalidskem vozu. V odbojki pa je slavila oranžna ekipa, kjer je bil kapetan Blaž Lipužič, ki je v štirih nizih, prvega so izgubili, premagali zeleno ekipo, ki jo je vodila Ania Pibernik. Pri zelenih pa je v prvem setu prišlo do poškodbe, kajti pri eni izmed akcij si je Špela vrankar strgala vezi v predelu stopala.
Zadnji dan tekmovanj preobrat v hokeju in preprečljiva zmaga rdečih v boccio
Zadnji dan tekmovanj je bilo tekmovanje v hokeju na vozičkih in boccio. V hokeju sta se pomerili ekipi zelenih, ki jih je vodil Danijel Milošič in ekipa oranžnih, ki jih je vodil Milan Slapničar. Ekipi sta igrali na dva polčasa. V 1. polčasu je vodila ekipa oranžnih s 3:1 in ko je že kazalo, da os oranžni zmagovalci, pa je sledil preobrat. Zeleni so zahvaljujoč Danielu slavili s 5:4 igralec tekme pa je bil kdo drug kot Daniel sam z skupaj 5. goli, ki jih je zadal oranžnim. V tekmovanju v boccio pa je slavila ekipa z rdečimi žogicami pred ekipo z midrimo, kar niti ni presenetljivo saj je ekipo rdečih vodila Natalie Finkšit, ki tudi trenira boccio
Novico je napisal uporabnik Cyril.