Foto:
Foto:


Hokejistke kranjskega HK Merkur Triglav so se neporažene uvrstile v polfinale razširjene ženske avstrijske lige DEBL. V soboto so se na zadnji tekmi rednega dela lige doma pomerile s šesto uvrščeno ekipo EHC Vienna Flyers z Dunaja. Tekma je bila prestižne narave, saj so se domačinke že nekaj kol pred koncem uvrstile v končnico, gostje pa so bile motivirane, saj so vodilnim želel zadati prvi poraz v sezoni.
Prva tretjina je kazala na presenečenje, saj Kranjčanke niso bile kos hitrim in odločnim gostjam, ki so povedle z 1:0. Igra domačink je bila pod pričakovanji in lepo število navijačev, ki so se zbrali v kranjski Areni je bilo razočarano nad neprepričljivo in dolgočasno igro domačink.
V drugi tretjini so domačinke stvari postavile na svoje mesto in pokazale, zakaj so prepričljive zmagovalke rednega dela. Domiselne podaje in ekipna igra so navdušile. Triglavanke so pričele zadevati in rezultat ni izostal. Dunajčanke so le s težavo prodirale do kranjskih vrat, zaključne strele pa sta suvereno zaustavili vratarki Hedi Korbar in v nadaljevanju Tjaša Žilavec.
Dunajčanke, kljub podpori sodnikov, ki sta v Kranju z nerazumljivimi odločitvami tekmovala kateri bo izključil več domačink in si morda pridobil »nagrado za gostoljubnost«, kar se na gostovanjih v Avstriji ne dogaja, niso bile kos razpoloženim orlicam in so podlegle s prepričljivih 7:1.
Kapetanka kranjskih orlic Nataša Pagon, ki je dosegla dva gola in pet podaj je po koncu tekme dejala; »prva in tretja tretjina sta bili katastrofa, vendar bomo v končnici še enkrat pokazale, da smo najboljše.«
S štirimi zadetki se je na prvem mestu liste strelk še bolj utrdila Špela Hafner, en zadetek pa je prispevala Hana Debevec, ki je po zadetku dejala: »boljše bi bilo, da bi ga prihranila za drugo soboto«.
Tako so kranjske hokejistke brez poraza in z eno samo izgubljeno točko prepričljivo zasedle prvo mesto v rednem delu. V soboto 14.2. ob 19. uri se bodo v prvi polfinalni tekmi v Kranju pomerile s četrto uvrščeno ekipo Young Birds Kitzbühel/Salzburg. »Pričakujemo, da se bodo tekmice pred končnico okrepile z igralkami iz EWHL. Težko bo, vendar verjamem v moja dekleta«, je pred srečanji dejal Cveto Hafner, vodja igralk Triglava, navijaška skupina Trobentice pa jim je napovedala še glasnejšo podporo s tribun: »To bo pekel! Še posebej se bomo pripravili za Kitzbühel!« obljubljajo navijači.
Nepričakovan in več kot zaslužen uspeh kranjskih hokejist se tako preveša v odločilno fazo in verjamemo, da bodo dekleta v soboto 14.2. v Kranju in nato v nedeljo 22.2. v Kitzbühelu nadaljevala s prikazanim in se uvrstila v finale, za katerega se v drugem polfinalnem paru potegujeta DEC Dragons Klagenfurt iz Celovca in Neuberg Highlanders.
Novico je napisal uporabnik triglavanke