Prihodnost slovenske petanke - dobitniki odličij Foto:
Prihodnost slovenske petanke - dobitniki odličij Foto:

Ljubljana, 8. maj 2010 - Na igriščih petankarskega kluba Vila Ana ter na pokritih igriščih Hermesa LL (zaradi dežja), je bilo odigrano mladinsko državno prvenstvo v igri dvojic v petanki. Nastopilo je enajst dvojic.
Zmagala je mešana dvojica v zasedbi Kršinar Tea (Hribovci, Ljubljana) in Šeruga Urša (Sršeni, Domžale), ki je v finalnem obračunu suvereno premagala še eno mešano zasedbo v sestavi Kvartuh Jaka (Sršeni, Domžale) in Poljanšek Klemen (Lisjaki, Ljubljana). Vsi udeleženci finalnega obračuna so tudi med ožjimi kandidati za mladinsko reprezentanco Slovenije, ki bo avgusta nastopila na evropskem prvenstvu v Franciji.
Tretje mesto sta si razdelili dvojica Arnike iz Vuzenice, Miklašič Lovro, Laznik Andreja in rezerva Ferk Jernej ter presenečenje prvenstva, ena izmed ekip OŠ Maks Pečar iz Ljubljana, ki so sploh prvič sodelovali na tekmovanjih v petanki, v sestavi Tepič Aleks in Mihelčič Gregor.
Mladinska prvenstva v petanki se igrajo v poljubnih, mešanih zasedbah, ne glede na spol in klubsko pripadnost.
Na letošnjem prvenstvu so prvič nastopili tudi prvi udeleženci novega programa "Petanka v šole", ki ga petankarska zveza Slovenije poskusno izvaja v OŠ Maksa Pečarja, pod budnim očesom in mentorstvom Laure Bračič. Glede na številčno udeležbo, je prvi korak narejen več kot uspešno, tako da pričakujemo, da se bo program uspešno nadaljeval tudi v drugih šolah v Ljubljani in širše v Sloveniji.
Novico je napisal uporabnik Anta.