Global Sports Forum Barcelona 2009 Foto:
Global Sports Forum Barcelona 2009 Foto:


Od 25. do 27. februarja bo v Barceloni potekal Svetovni športni forum, kjer bo govora o ključnih dejavnikih, ki vplivajo na šport. Predstavljene bodo teme kot so okolje, ekonomija, zdravje, izobraževanje in razvoj.
Forum bo gostil športnike in športnice, vodilne može v industriji, medijske hiše, ključne može v športu in podobno. Nov in inovativen program, ki se bi dotikal pomembnih vidikov v športu, bo iskal odgovore na vprašanja kot so pomembnost kreativnosti v obdobju gospodarske krize, povezava med športom in okoljem, koliko šport daje družbi, vloga sponzorjev na pomembnih športnih dogodkih, šport in mediji, šport kot politično in diplomatsko orodje, šport v virtualnem svetu itd.
Na posameznih konferencah bo nastopilo več kot 80 govornikov iz vsega sveta. Tako so med povabljenimi gosti tudi nekdanji predsednik Olimpijskega komiteja Juan Antonio Samaranch, Jack Warner, podpredsednik FIFE, Laurent-Eric Le Lay, predsednik Eurosporta in drugi. Med gosti bo tudi nekaj znanih športnih imen. Na Forumu bo sodeloval Samuel Eto'o, igralec nogometnega kluba Barcelona, pa tudi Lawrence Roddick iz fundacije Andya Roddicka.
Lucien Boyer, komisar Svetovnega športnega foruma je dejal, da Forum ponuja prostor za izmenjavo idej, ki bo prvič skupaj zbral ljudi, ki odločajo in ljudi, ki oblikujejo ideje, ključne ljudi v športu, direktorje in investitorje podjetij, politike, raziskovalce, strokovnjake, pa tudi predstavnike iz sveta kulture, umetnosti in medijev. »Prepričan sem, da bomo korak za korakom s skupnimi napori lahko pomagali športu in družbi k napredku,« je še dodal Boyer.

Novico je napisal uporabnik nessa