Foto:
Foto:

Kar devetnajst ur je trajalo potovanje od Kobarida do Ljubuškega, Oplastovce pa je pričakalo pol metra snega, orkanski veter in marsikje zaprti dovozi in ceste. V Ljubuško so prispeli šele včeraj dopoldne ob 10:00, za nameček pa so ostali še brez Perendije, ki je poškodovan.

Prvo srečanje so odigrali z ekipo Ekonomca ob 17:45 in po prvem polčasu iztržili neodločen rezultat 1:1. Za Oplast je v 8. minuti zadel Leban, Srbi pa so izenačili minuto pred koncem prvega polčasa. Po vodstvu Oplasta so bili nasprotniki nekoliko nevarnejši, več pri žogi in so imeli veliko strelov prosti slovenskim vratom. Oplast je grozil iz protinapadov, vendar Horvat 2x, Zorč 2x ter Sovdat in Ručna po enkrat, niso uspeli realizirati svojih priložnosti in polčas se je končal 1:1.

V nadaljevanju srečanja so Srbi močno pritisnili proti vratom Oplasta in izkoristili vidno utrujenost slovenskih igralcev. Ekonomac je povedel 1:2 v 23. minuti preko preko Stanojeviča, Sovdat pa je v 31. minuti izenačil po lepem solo prodoru na 2:2. Kočić je v 39. minuti zadel za vodstvo Ekonomca 2:3 in Oplastu ni preostalo drugega, kot, da poizkuša v zadnji minuti z igralcem na mestu vratarja. Zaradi pomanjkanja časa so igrali praktično na vse ali nič in 5 sekund pred koncem srečanja prejeli zadetek za končnih 2:4.

K temu porazu je prav gotovo botrovalo izredno dolgo in naporno potovanje, danes pa jih čaka srečanje z FC Iberia 2004.
Rajko Zemljič
videoslofutsal
Novico je napisal uporabnik purgas