Matjaž Ferarič Foto:
Matjaž Ferarič Foto:

Na Koroškem natančneje v Ošvenu se je ta vikend odvijala predzadnja tekma za svetovni pokal v natančnem pristajanju z jadralnimi padali. Tekmovanja se je udeležilo 46 tekmovalcev iz 11. držav od tega 14 slovencev.
Prijetno presenečenje je Lintvar racing team, ki je že v svojem prvem nastopu v Svetovnem pokalu osvojil 5. mesto, posamično pa je njihov član Bojan Gaberšek osvojil 8. mesto. Štiri opravljene serije so bile konstanten boj med prvimi štirimi tekmovalci in na koncu so centimetri odločali o stopničkah. Za Jovanoskega in Tzvetanova je bila usodna 3. serija. Ferarič si je odločilno prednost pripravil z zadnjim letom, ko je pohodil čisto ničlo. Na stopničkah so torej stali: Matjaž Ferarič kot zmagovalec pred Zoranom Petrovičem iz Srbije in Martin Jovanoskim iz Makedonije.
Ekipna tekma, je bila nadaljevanje letošnjega boja med slovenskimi Čuki iz Dravograda in Makedonci iz Reko teama. Domačini so bili boljši, bolgarski Pernik pa je bil tretji.
V skupnem seštevku letošnjega svetovnega pokala pa Martina kot vodilnega in Matjaža ločijo le 3 točke. Ekipi Čuk in Reko team pa le 1 točka.
Zelo zanimiv bo zaključek sezone, ki se bo 1. novembra odvijal na Japonskem.
Ostale rezultate najdete na http://www.pgawc.org/
Novico je napisal uporabnik ivanl