Stebri kranjske ekipe: Cveto Hafner, Nataša Pagon, Špela Hafner in Hedi Korbar Foto:
Stebri kranjske ekipe: Cveto Hafner, Nataša Pagon, Špela Hafner in Hedi Korbar Foto:
NS Trobentice so
NS Trobentice so

Lepšega darila na Valentinovo, kot je bila prepričljiva zmaga v prvem polfinalnem srečanju, kjer so brezkompromisno dotolkle tekmice EHC Young Birds Kitzbühel/Salzburg, kranjske hokejistke prav zagotovo ne bi mogle podariti svojemu vodji Cvetu Hafnerju ter polni tribuni v kranjski Ledeni dvorani.
Triglavanke, ki so se, kot edine neporažene uvrstile v zaključni del razširjene avstrijske lige DEBL, so na kranjskem ledu prikazale odlično igro in zasluženo deklasirale nasprotnice, ki so se uspele upirati le v prvi tretjini.
Prvo tretjino so Triglavanke začele odločno in silovito, vendar so gostje uspešno zaustavile vse, razen enega napada. Vodstvo z 1:0 je botrovalo še odločnejši igri na obeh straneh. Gostje so z lepimi kombinacijami prodirale pred domač gol, vendar niso našle recepta za izenačenje. Izenačeni moštvi sta pokazali bojevito in hitro igro.
Druga in tretja tretjina sta minili v znamenju kranjskih orlic, ki so kraljevale tako na ledu, kot tudi na kazenski klopi. Gostjam je po drugem prejetem golu vidno pošla motivacija in brezupno so se skušale organizirati in zadeti. Domačinke so prevladovale v vseh pogledih in zadevale kot za stavo. Odprta in domiselna igra ter hitro in vztrajno drsanje so botrovali pravljičnim 7:0.
Strelke za domače so bile Špela Hafner trikrat, Mojca Duh dvakrat ter po enkrat Nataša Pagon in Irena Karner.
Kljub prepričljivemu nastopu na domačem ledu pa se Triglavanke, ne prepuščajo »zvezdništvu«, saj se zavedajo, da jih bodo na nedeljskem gostovanju v Kitzbühelu igralke Young Birds pričakale še bolj pripravljene in motivirane.

Novico je napisal uporabnik triglavanke