KMN Dobovec, državni prvaki U-21 Foto:
KMN Dobovec, državni prvaki U-21 Foto:
Polne tribune v Rogaški Slatini
Štirikratni strelec za Dobovec, Rok Mordej
Direktor reprezentanc Stane Kokalj podeljuje pokal kapetanu R. Mordeju
Pokal za drugo mesto, kapetan Svee, Gašper Vrhovec
Veselje v slačilnici

Rogaška Slatina – Delo z mladimi je vedno posebno doživetje, še posebej takrat, ko to delo obrodi sadove in človek se sprašuje, kdo komu več pomeni, kdo komu več bo (je) dal… Te dni je v KMN Dobovec povsem zasluženo prava futsal evforija, saj so njihovi mladinci osvojili naslov državnega prvaka U-21, v finalu ugnali »velikana« slovenskega futsala iz Litije, vse skupaj pa se je odvijalo pred številnim občinstvom, katerega si lahko samo želi marsikatera članska prvoligaška zasedba. Pa ne samo v futalu, tudi v veliko bolj »popularnem« velikem nogometu se velikokrat zbere manj gledalcev kot na tokratnem finalu U-21 v Rogaški Slatini. Sledi poročilo, več slik pa na tej povezavi
Iz uradnega zapisnika je razvidno, da je bilo na srečanju med Dobovcem in Sveo prisotnih 250 gledalcev, vendar nas je ogromno, ki menimo, da je bila ta številka vsaj za polovico višja, kakorkoli že, na tem srečanju so tudi gledalci pustili svoj neizbrisen pečat.
V 1. minuti je najprej zapretil R. Mordej, ko je poizkusil s strelom, nekoliko s strani, vendar je bil Puškar na mestu, podobno pa se je na drugi strani izkazal domači vratar A. Mordej po strelu Josipoviča. Novo posredovanje Puškarja v 5. minuti, ko je natančno meril Solman, toda Puška se ni dal presenetiti. V 7. minuti nekoliko sporna situacija v gostujočem kazenskem prostoru, ko je padel Hrovatič, toda sodnika sta na to reakcijo ostala nema. Minuto za tem je Hrovatič prestregel podajo gostov, podal v protinapad do R. Mordeja, ki je stresel litijsko vratnico s kakšnih 8 metrov. Na drugi strani je Vrhovec lepo zaposlil Mesariča, ki je bil v kazenskem prostoru domačih, toda A. Mordej je pravočasno reagiral in odklonil nevarnost. V teh minutah so bili Litijani nekoliko bolj agresivni in nevarnejši, prednjačili pa so Vrhovec, Josipovič in Mesarič, v 11. minuti pa je Dobovec povedel. Josipovič je izgubil žogo v napadu, sledil je bliskovit protinapad R. Mordeja in Hrovatiča, ki sta si kar dvakrat izmenjala podaji, na koncu pa je po nesebični podaji Hrovatiča mrežo zatresel R. Mordej za 1:0. V isti minuti priložnost gostov, Vrhovec je podal ostro žogo na drugo vratnico, v gneči pa so se najbolje znašli domači in žogo izbili v polje. Minuto za tem prodor Vrhovca po krilu, spet ostra podaja na drugo vratnico, tokrat pa je lepo priložnost zapravil Mesarič in ostalo je pri vodstvu domačih. V 14. minuti je streljal R. Mordej, Puškar je žogo s težavo odbil v polje do Solmana, ki pa ni najbolje reagiral in je streljal mimo vrat. Dvoboj Vrhovca in R. Mordeja je potekal praktično skozi celotno srečanje in v enem od dvobojev je R. Mordej Vrhovcu žogo odvzel, slednji pa je bil prisiljen narediti prekršek, za kar je dobil rumeni karton. Hrovatič je pripravil lepo priložnost za Železnika v kazenskem prostoru, toda slednji ni bil natančen. V 15. minuti je R. Mordej ukradel žogo Josipoviču, krenil v protinapad, vendar si je za malenkost podal predolgo podajo in Puškar je z iztekanjem iz vrat rešil svojo mrežo. Minuto za tem je Vrhovec lepo preigral Železnika, sprožil močan strel, A. Mordej pa je le s težavo žogo odbil. Zadnjo priložnost za Dobovec je imel Solman v 20. minuti, ko ga je žoga v kazenskem prostoru Svee nekoliko presenetila, obenem pa je bil pazljiv Puškar in ostalo je pri vodstvu domačih 1:0.
V drugem delu je popoldansko sonce nekoliko oviralo litijskega vratarja Puškarja, prvo priložnost pa so imeli njegovi soigralci. Radič se je znašel sam pred vratarjem A. Mordejem, toda slednji mu je s padcem v noge žogo v zadnjem trenutku izbil. Dve minuti za tem je Hrovatič preigraval na polovici gostov, lepo podal za hrbet obrambe do R. Mordeja, ki je, nekoliko s strani in s pomočjo daljše vratnice, zadel za 2:0. V isti minuti je R. Mordej odvzel žogo Vrhovcu, stekel v protinapad, toda streljal mimo vrat. Minuto za tem je Vrhovec le uspel preigrati R. Mordeja in s kakšnih 12m matiral A. Mordeja v vratih za 2:1. V 25. minuti nov protinapad domačih, spet sta bila v ospredju R. Mordej in Hrovatič, ki pa je slabo zaključil in Puškar je strel z lahkoto ukrotil. Minuto za tem je Vrhovec ponovno izgubil žogo, v protinapadu pa sta bila spet Hrovatič in R. Mordej, ki je nesebičnost Hrovatiča spremenil v zadetek za 3:1. Podobna situacija v naslednji minuti, spet protinapad domačih, Solman je lepo zaposlil R. Mordeja, ki pa je tokrat stresel samo prečko. V 29. minuti je Bučar kar dvakrat nevarno streljal, obakrat se je izkazal A. Mordej, ki je oba strela efektno ubranil, v naslednji minuti pa nov zadetek za Dobovec. Hrovatič je ukradel žogo gostom, krenil v protinapad in ponovno lepo zaposlil R. Mordeja, ki je povišal na 4:1. Sledila je minuta odmora za Sveo, po tej minuti pa so gosti zaigrali z vratarjem v polju, izmenjavala sta se Josipovič in Puškar. Napadi Svee z igralcem več so bili sila počasni in Hrovatič je po odvzeti žogi streljal s svoje polovice čez celo igrišče in zadel prečko. V 36. minuti lepa akcija domačih, R. Mordej je zaposlil Solmana, ta pa je nesebično podal do Železnika, ki je z roba kazenskega prostora zadel za visokih in neulovljivih 5:1. Dve minuti pred koncem je Vrhovec sprožil pravo bombo v sam zgornji kot domačih vrat, toda A. Mordej je s parado strel odbil v kot. V dvoboju Josipoviča in Hrovatiča na sredini igrišča je slednji obležal na tleh, Josipovič pa je spoštoval nepisano pravilo fair playa in žogo poslal z igrišča, čeprav bi lahko nadaljeval napad s kar dvema igralcema prednosti. Domači so gostom po krajši prekinitvi žogo vrnili, Vrhovec pa je presenetil A. Mordeja in s kakšnih 12m zatresel mrežo za 5:2. V zadnji minuti je R. Mordej izgubil žogo, Mesaričev strel je zletel mimo gola, isti igralec pa je v zadnjih trenutkih srečanja, po podaji Josipoviča, postavil končni rezultat 5:3.
Veselje golobradcev iz Dobovca in njihovega trenerja ter številnih gledalcev je bilo nepopisno in povsem zasluženo, saj so dosegli rezultat, ki ga bo bržkone zelo težko ponoviti. Svea je nastopila precej oslabljena zaradi kartonov, toda to dejstvo se bo kaj hitro pozabilo, ostal pa bo neizbrisen pečat, katerega so vtisnili igralci KMN Dobovec z osvojitvijo naslova državnih prvakov v kategoriji U-21, za kar si nedvomno zaslužijo vse čestitke. Medalje ter pokale za obe ekipi je podeljeval podpredsednik Komisije za mali nogomet in direktor slovenskih futsal reprezentanc Stane Kokalj.
Kaj sta povedala po srečanju oba trenerja bomo objavili v naslednjih dneh, več slik pa najdete v galeriji.
Rajko Zemljič/videoslofutsal.com
Foto: Vanja Medija
Novico je napisal uporabnik purgas.