Foto:
Foto:


Pred začetkom samega srečanja je, za svoj 50. nastop v dresu z državnim grbom Slovenije, prejel priznanje Mile Simeunovič, za kar si zasluži posebne čestitke.
Renomirani igralci v tradicionalno rumenih dresih so od prve sekunde srečanja pritisnili proti vratom Bajca in že v 4. minuti povedli 0:1, strelec pa je bil Lukain. Po tem zadetku so naši fantje zaigrali nekoliko bolj odločno in zapravili nekaj polpriložnosti, Brazilci pa so pred povišanjem na 0:2 zadeli vratnico. Carlinhos je v 11. minuti zadel po izvedbi prostega strela, štiri minute za tem pa je z zadetkom za Slovenijo dvignil dvorano na noge Ibrišimovič in zmanjšal na 1:2. Do konca prvega dela so Brazilci zadeli še trikrat in odšli na odmor s prednostjo 1:5, saj Slovenci svojih priložnosti niso uspeli realizirati.
V 1. minuti nadaljevanja se je zadetka veselil Drobnič, v naših vratih je Bajca zamenjal Tokič, ki je po nekaj dobrih posredovanjih v 27. minuti moral po žogo v svojo mrežo, saj je Cafe povišal na 2:6. Dokaj enakovredno igro v drugem polčasu je za Slovenijo kronal Osojnik v 34. minuti, ter s tem postavil končni izid srečanja.
Slovenija v tem srečanju ni razočarala številnih ljubiteljev futsala, saj so se varovanci selektorja Dobovičnika dobro upirali večkratnim svetovnim prvakom in s svojim nastopom niso razočarali.
Za obe reprezentanci je danes »prost« dan, že jutri ob 19:00 pa bo na vrsti drugo srečanje v mariborski dvorani »Lukna«, ki bo po tej odlični predstavi bržkone pokala po šivih.
Rajko Zemljič
Novico je napisal uporabnik purgas