Foto:
Foto:

Ekipa »Samo racing« pričakuje dobro uvrstitev, saj je atraktivni BMW M3 pred dirko doživel še nekaj izboljšav. V moštvu je čutiti optimizem in odlično razpoloženje, kar daje še dodaten zagon dirkaču Samu, da se izkaže na 4,3 kilometra dolgi progi.
Glavni vzrok nastalih tehničnih težav v začetku meseca na Grobniku je bilo predvsem pomanjkanje prepotrebnih testiranj. Odličnega in hitrega dirkalnika se brez ogromno testnih kilometrov preprosto ne da izdelati. Bistvo nastopa Sama Čedeta na dveh dirkah za državno prvenstvo v Salzburgu bo zato testiranje in priprava za prihajajočo sezono 2009. Dirkalnik je bil pred dirko deležen sprememb na hlajenju motorja ter na pogonskemu sklopu. V kolikor bo avtomobil dopuščal, bodo v igri tudi stopničke.
Avstrijski spektakel, kjer bodo potekale še dirke za atraktivni MINI Challenge, FIA-CEZ, formulo 3, Suzuki Cup in ostala prvenstva, bo sicer že četrtič zapored gostil tudi slovensko državno prvenstvo v krožno-hitrostnem dirkanju. Samo Čede se je prvič pred dvema letoma udeležil avstrijske dirke s pokalnim fiat seicentom in osvojil tretje mesto v takratni diviziji 1. V minuli sezoni pa je sicer s še podhranjenim BMW-jem z dvolitrskim motorjem dosegel dve tretji mesti v generalni razvrstitvi.
Skratka! Samo Čede je vajen stopničk na idiličnem dirkališču Salzburgring obkroženim z lepimi podeželskimi hišami. Zato lahko tudi letos brez zadržkov pričakujemo visoko uvrstitev. Na pot se bo ekipa odpravila že jutri zgodaj zjutraj, pred tem pa bo Samo skočil še na današnjo otvoritev salona BMW Malgaj na Tržaški cesti v Ljubljani.
Novico je napisal uporabnik IztokFranko