Foto:
Foto:

Malta – Slovenija je v zadnjem srečanju, na kvalifikacijskem turnirju sedme skupine na Malti, zabeležila rekordno visoko zmago; tokratna žrtev so bili domačini tega turnirja, blesteli so vsi Slovenci, še posebej Goranovič in Drobnič s tremi zadetki.
Goranovič je že v 50. sekundi zadel malteško mrežo in s tem naznanil, da Slovenija nikakor ne podcenjuje nasprotnika, kljub temu, da si je že pred tem srečanjem zagotovila napredovanje. Melink je v 4. minuti povišal na 2:0, tretji zadetek za Slovenijo pa je dosegel Osojnik v 12. minuti. Tri minute pozneje je Ibrišimovič povišal na 4:0, šest sekund pred koncem prvega polčasa pa je Melink postavil končni izid polčasa 5:0 za Slovenijo.
Goranovič je v 23. in 25 minuti zadel za 7:0, kapetan Simeunovič je prispeval v 29. minuti osmi gol, minuto za tem zadeva Osredkar za 8:0, Pertič v 34. za 10:0. Drobnič je dokončal serijo zadetkov hattrickom v 36. in dvakrat v zadnji minuti srečanja za končnih 13:0 za Slovenijo.
Torej rekordno visoka zmaga slovenske reprezentance, ki je do zadnje sekunde igrala maksimalno resno in profesionalno, za kar si, polek osvojenega prvega mesta na tem turnirju, zasluži še dodatne čestitke. Zahvaljujemo se tudi direktorju naših reprezentanc, Stanetu Kokalju, ki nas je, tako kot vedno, o dogodkih redno obveščal.
Rajko Zemljič

Novico je napisal uporabnik purgas