Tomaš Janeček, Selektor  Slovenije Foto:
Tomaš Janeček, Selektor Slovenije Foto:
Rok, Luka, Tomaž
Rok, Luka, Tomaž
Boštjan, Miran in Damir
Boštjan, Miran in Damir

Člani so nadaljevali tam kjer so končali mladinci pred 2 mesecema na Madžarskem, z najstrožjo kaznijo. Že v tretji minuti srečanja je z kazenskega strela zadel Timothy Keng, ki je bil na koncu tudi najboljši igralec v vrstah Singapurja. Naši reprezentanti igro začeli preveč s spoštovanjem in zelo počasi. Strel Luka Časarja je pomenil prvi zadetek za Slovence in izenačenje na 1:1. V 8 minuti po dobri igri Slovenija prvič vodi na srečanju. Gorazd Tomc je podal Tomaž Triler pa zadel. 2:1. Le 15 sekund kasneje podaja Anže Pristavec, gol Tomaž Demšar. kazalo je že da se bodo Slovenci "odlepili" a preveč nervozna igra je botrovala hitremu izenačenju Singapurcev na 3:3, kar je bil tudi končni rezultat prve tretjine. Dve izključitvi v drugi tretjini sta pomenili dva zadetka na strani Singapurja in izničenje prednosti, ki jo je po samostojni akciji pripravil Rok Korošec. Vodstvo Singapurcev 4:5 je pomenilo, da bo treba iti na vse ali nič. Rok Korošec je po podaji Luke časarja hitro izid poravnal in pokazal, da je eden izmed najboljših igralcev na Slovenskem prostoru. 5:5.
V zadnji tretjini smo videli samo en zadetek pa še ta v napačni mreži. Slovenski. V 51 minuti ga je dosegel Mohd Kassim in popeljal Singapurce do zmage 6:5. Izid se kljub velikim naporom naših igralcev in številnih strelih na nasprotnikova vrata do konca ni več spremenil.
Tomaš Janeček, selektor Slovenske izbrane vrste,
Začeli smo prepočasi, imeli smo preveč izključitev kar nam je motilo igro, Singapurci so bili veliko bolj zbrani skozi celotno srečanje. Problem imamo v glavah, preveč smo nervozni, moramo in lahko igramo bolj preprosto, nismo imeli posameznika, ki bi s potezo ali dvema dvignil soigralce.
Luka Časar, najboljši igralec tekme Slovenije,
Tekma je bila za nas zelo pomembna a preprosto smo naredili preveč napak v obrambi, igrali smo preveč odprto.
Boštjan Notar, branilec Slovenije
Za mnoge naše igralce je to prvo prvenstvo, imamo zelo mlado moštvo. Najslabše kar se nam lahko naredi je da ne naredimo tistega kar smo se domenili z trenerjem in pa nemogoče je ne zadeti gola po tako številnih priložnostih.
Novico je napisal uporabnik sekretar