Začetni udarec Foto:
Začetni udarec Foto:
Kontrola žogice
Kontrola žogice
Obramba vratarja
Obramba vratarja
Pozdrav
Veselje ob doseženem golu
Veselje ob doseženem golu

Slovenija se bo v predtekmovanju pomerila z reprezentancami Nemčije, Velike Britanije, Singapurja ter Avstrije. Ostrava bo gostila navdušence floorballa v »ČEZ areni« z 9.700 sedeži, v Pragi pa bo svetovno prvenstvo v veličastni dvorani » SAZKA arena«, ki sprejme 17.000 gledalcev.
Prvenstvo organizira IFF ( International Floorball federation), katero je bilo ustanovljeno leta 1986 na Švedskem in ima sedaj že 47 držav članic po celem svetu. Prvenstvo je razdeljeno na 3 divizije, v A diviziji nastopa 10 držav članic, prav tako v B-diviziji, v kateri nastopa tudi Slovenija, v C-diviziji pa je prijavljenih 9 držav članic. Vizija IFF-ja je, da do leta 2020 postane to tudi olimpijski šport.
Začetki Slovenske reprezentance segajo v leto 2000, kjer je po ustanovitvi Floorball Zveze Slovenije bil njen glavni cilj nastop izbrane vrste na svetovnem prvenstvu na Finskem v Helsinkih leta 2002. Uspešen nastop (zasedli so 16.mesto) je pomenil še hitrejšo rast športa, predvsem na področjih, kjer je hokej dobro poznan oziroma priljubljen. Naslednji korak je bil nastop na svetovnem prvenstvu v Švici leta 2004 v Klotnu (zasedli so 15.mesto) in na Švedskem leta 2006 v Stockholmu (14. mesto). Reprezentanti so s svojim pristopom dokazali kako se je potrebno boriti za grb državne reprezentance.
Projekt nastopa na svetovnem prvenstvu ni cilj zgolj doseganje vrhunskih rezultatov, ampak predvsem različne oblike predstavitev floorballa in sponzorjev s pripadajočo medijsko pokritostjo. Reprezentanca ima cilj, ki jim je na Švedskem ušel za las – igrati v finalu in v kolikor se pojavi možnost presenetiti , z zmago v B diviziji uvrstiti v divizijo A in s tem med najboljših 10 reprezentanc sveta.Za razvoj športne panoge je zelo pomembno, da se pojavlja na mednarodnih področjih. Svetovno prvenstvo pa je vrhunec vsake športne panoge.
Pa da predstavimo še sam šport. Floorball je najhitreje rastoči šport danes nasploh. Je igra za najmlajše, mlade in mlade po srcu. Enostaven, zabaven, hiter in zelo intenziven. Že od začetka razvoja floorball-a, igra oz. pravila igre dajejo prednost igralcem z tehničnim znanjem. Posledično je igra zanimiva za igralce in gledalce. Najpomembnejše je, da je popolnoma enako primerna za moške kot za ženske. Standardna velikost igrišča meri 40m X 20m. Standardno število igralcev za eno ekipo v polju je pet in vratar. Floorball se igra v obliki dvoboja med moštvoma, namen igre pa je v okviru pravil igre doseči več zadetkov kot nasprotno moštvo. Igrišče je ograjeno z 50 cm visoko ogrado, ki je na vseh vogalih zaobljena. Igralci na igrišču za igro uporabljajo palice iz umetnih mas, razen vratarja, ki varuje vrata načeloma na kolenih, pred zadetkom brez palice. Ekipo navadno sestavlja od 15 do 20 igralcev. Igralni čas je 3 X 20 minut. Igro vodita dva enakovredna sodnika. Pravila igre so izbrana iz pravil drugih športov na način, da naredijo en sam popoln šport.
spletni naslov, kjer je podan spored za vse prenose tekem v živo: http://windows3.salibandy.net/news.asp?kieli=826&id_tiedote=786&alue=171

Ned., 7.12.08; 12:10
SLOVENIJA – SINGAPUR
Pon., 8.12.08; 15:10
VELIKA BRITANIJA – SLOVENIJA
Tor., 9.12.08; 12:10
SLOVENIJA – AVSTRIJA
Sr., 10.12.08; 15:10
NEMČIJA - SLOVENIJA
Novico je napisal uporabnik divac